Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vented-dalpremier: „Ultrasúlyos riffelés és groove-olás folyik végig a dalban”

My Desire címmel megérkezett az amerikai-magyar Vented szupergroup harmadik dala. A szám most a Shock! hasábjain debütál.

0923vented

A Vented névre hallgató amerikai-magyar produkció olyan zenészeket takar, mint Sean Zatorsky (Sinsaenum, Daath, ex-Chimaira), Austin D’Amond (DevilDriver, Bleed The Sky, ex-Chimaira), Simon C. Bondar (White Tiger, Sexual Education), és talán ami a legérdekesebb lehet a hazai hallgatóság számára, hogy az Omega Diatribe-ból ismert Hájer Gergő is szerves részét képezi a formációnak, mint dalszerző/gitáros. A nagy sikerű Requiem For Myself és a The End Game után most itt a harmadik tétel My Desire címmel, ami ezúttal gyorsabb, de húzós groove-okat tartalmazó darab.

„Mikor megszületett a dal, már akkor tudtam, hogy ennek kell lennie a lemez egyik előfutárának – mondja Zatorsky. – A szöveg központi témája a vágyaimról szól, hogy önmagam legyek, és feszegessem a határaim. Szinte egyfajta ego halál, ami segít abban, hogy addig nyomjam a dolgokat, amíg akár a lehetetlent is el tudom érni és ne tarthasson vissza semmi az életben. Ebben a dalban szinte teljesen megváltoztattam az énekstílusomat, hogy megmutathassam a dallamos képességeim is, amit az előző zenekaraimban nem igazán tudtam kamatoztatni. Ezzel a dallal kezdődött a Cruelty And Corruption lemezünk irányának meghatározása.”

„A My Desire volt az első track, amit összeraktunk Seannal, ezért különösen fontos szerepet tölt be számomra a lemez repertoárjából – teszi hozzá Gergő. – A harmadik dal hallatán már tisztulhat a kép a hallgatóság számára, hogy nagyjából mi várható a nagylemez további nótáival kapcsolatban. Kíméletlen groove-ok, izgalmas sample-ökkel megvadítva, a vokálok pedig tele vannak érzelmekkel. Én iszonyatosan rajongok ezért a lemezért, és alig várom, hogy ti is halljátok!” „Számomra a régisulis Machine Head-időket idézi a dal, ami alapvetően nagy hatással volt ránk a lemez megírása közben – így Simon C. Bondar. – Ultrasúlyos riffelés és groove-olás folyik végig a dalban, amit Sean egy embertelenül fogós refrénnel koronáz meg! Kihívás és egyben rendkívül szórakoztató volt a billentyűkön, illetve a sample-ökön dolgozni, hogy az kellően megtámogassa a témákat!” „Imádom Gergő dalszerzési stílusát, ami a dobjátékommal szerintem még magasabb szintre emelkedett. Brutálisra sikerült a lemez, ez kétségtelen. Öröm számomra, hogy részese lehetek!” – mondja Austin.

A számok a tizenhárom dalt rejtő Cruelty And Corruption nagylemezen kapnak majd helyet, amelynek producere a francia HK Krauss (Sinsaenum, Betraying The Martyrs, Dagoba) volt a maintenoni Vamacara Studióban. A Vented tavaly kezdett el dolgozni a debütáló nagylemezén még Joey Jordisonnal (ex-Slipknot/Sinsaenum/Vimic/Scar The Martyr/Murderdolls) a doboknál, de a sajnálatos tragédia miatt Austin vette át a helyét, így az ő játéka hallható már a dalok végső verzióján. Ettől függetlenül a zenekar arculatán és zenéjén markáns nyomot hagyott a Slipknot néhai alapító dobosának mentalitása és útmutatása. Ezt az örökséget viszik tovább a közelgő lemez teljes tartalmán, ahol olyan vendégzenészek lesznek még hallhatók, mint Ahrue Luster (LATG, ex-Ill Nino/Machine Head), Matt Szlachta (Broken Hope, ex-Chimaira) és Dustin Lei Griboski (Arise In Chaos).

„Amikor Sean megmutatott néhány demót, azonnal beleszerettem a Vented zenéjébe és tudtam, hogy nekem kell lennem a lemezük producerének! – mondja Krauss. – Nosztalgikusan hatott a zenéjük, hiszen azokra a zenekarokra emlékeztetett, akiken felnőttem. Rendkívül frissítőnek éreztem az album elkészítését, hiszen teljes mértékben analóg módon kevertem, ahogy a régi időkben volt szokás. A zene jellegét tekintve semmiképp sem akartunk egy műanyag, túl modern hatású megszólalást kapni. Azt akartuk, hogy az élő zene érzete domináljon, átjöjjenek azok az érzelmek, amiket rejtenek a dalok és úgy üssön, ahogy kell! A My Desire az egyik kedvencem a lemezről, hiszen minden benne van, amit a metálzenében szeretek. Őszintén remélem, hogy a hallgatóság legalább annyira fogja imádni ezt a lemezt, mint ahogy én.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.