Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végre bekerül a Rock And Roll Hall Of Fame-be a Deep Purple

Bejelentették a Rock And Roll Hall Of Fame jövő évben beiktatandó előadóit. Jó hír, hogy a zsűri végre nem ment el a Deep Purple érdemei mellett, és kétszeri sikertelen jelölés után végre őket is beválasztották a dicsőségcsarnokba – nem mintha a zenekar tagjait különösebben érdekelné a dolog...

0603dp7

A Cheap Trick, a Chicago, Steve Miller, a Deep Purple és az N.W.A a Rock And Roll Hall Of Fame 2016-os beiktatottjai – jelentette be a patinás, ám folyamatosan viták kereszttüzében álló intézmény. A díjazottakat április 8-án, a brooklyni Barclays Centerben iktatják be a dicsőségcsarnokba egy szokásos nagyszabású gála keretében. A jelölés feltétele továbbra is az volt, hogy az adott előadó első kiadványának legalább huszonöt évvel a jelölés előtt – vagyis ezúttal legkésőbb 1990-ben – meg kellett jelennie. A több mint nyolcszáz fős szakmai zsűri mellett ezúttal is szavazhatott a közönség is a dicsőségcsarnokba juttatandókra. A jelöltek közül ezúttal olyanok buktak el a megmérettetésen, mint a Nine Inch Nails, a Los Lobos, a The Cars vagy a The Smiths, miközben a tavalyi beiktatottak között olyan előadók szerepeltek, mint a Green Day, Lou Reed, a Joan Jett & The Blackhearts vagy Stevie Ray Vaughan.

A Deep Purple felé egyik legrégebbi adósságát rendezte a Rock And Roll Hall Of Fame, hiszen kevés olyan jelentőségű előadó maradt már csak ki a dicsőségcsarnokból, mint Ian Gillanék. Az ugyanakkor korántsem biztos, hogy a banda el is megy majd a gálára, ha pedig mégis, abban bizonyosan nem érdemes reménykedni, hogy esetleg Ritchie Blackmore is felbukkan majd velük a beiktatáson: az utóbbi hetekben-hónapokban-években mindkét fél egyértelművé tette, hogy semmit sem jelent számára ez az egész cécó.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Fodi 2015-12-20 00:34
Sajnos én ennek a hátteréről szinte semmit nem tudok, de érdekelne hogy miként adódhat elő egy olyan helyzet, amikor pl. egy Green Day hamarabb lesz hall of famer rocker mint a Deep Purple.
Idézet
 
 
+12 #1 kamikaze 2015-12-18 14:55
A Rock And Roll Hall Of Fame-be 1986 óta választanak előadókat. Az, hogy eddig a szavazásokban résztvevő dilettánsoknak nem sikerült a Deep Purple-t az őket megillető helyre, a dicsőségcsarnok ba beválasztaniuk, a bírálókat és magát az egész brandet minősíti. A zenekarnak erre már az 1968-1976 közötti munkássága alapján az elsők között ott lett volna a helye! Vagyis innen nézve ennek a mostani ,,elismerésnek" az égegyadta világon semmi értelme/jelentősége nincs. Nem, hogy megkésett történet (Jon Lord elhunyta miatt is), hanem már majdhogynem sértő esemény a még élő tagok számára. Valószínűleg így is tekintenek majd rá a csapat jelenlegi és egykori meghatározó zenészei, akiknek ‒ bár elsőre talán illetlenségnek is tűnhet, de ‒, ha van egy cseppnyi önbecsülésük, nem vesznek majd részt a ceremónián. Esetleg a menedzsment részéről elmegy valaki, hogy megbízottként átvegye az elismerést. De, hogy személyesen is részt vennének rajta Gillanék, vagy pláne Blackmore, az szerintem kizárt. Kíváncsi leszek, hogy milyen diplomatikus megoldást választanak az előállt helyzetre.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.