Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végleg kirúghatta Richie Samborát a Bon Jovi

0826jonrichieUgyan hivatalos megerősítés egyelőre egyik fél részéről sem érkezett, több amerikai lap is tudni véli, hogy a Bon Jovi véglegesen is megvált Richie Samborától. A gitáros ugyan játszott az idei What About Now lemezen, a turnéra azonban már nem kísérte el társait. A források szerint az ok egyértelműen anyagi természetű.

Az utóbbi napokban az amerikai bulvármédiát körbejáró pletykák szerint Richie Sambora nem fog visszatérni a Bon Jovi soraiba, noha a gitáros nemrég még azt mondta, előreláthatólag szeptemberben rendeződnek a nézeteltérések közte és Jon Bon Jovi között. A Rumorfix nevű portál egyenesen odáig ment, hogy a csapathoz közeli forrásokra hivatkozva megírta: Samborát a zenekar véglegesen is kirúgta soraiból több mint harminc év után. Mindennek oka a médium szerint egyértelműen a pénz: miközben Richie havi 2 millió dollárt keresett, és minden koncert bevételének 20 százaléka járt neki, addig az őt helyettesítő Phil Xenidis mindössze 10 ezer dollárt kap egy hónapra.

A hírt azért még nem érdemes készpénznek venni, mert más, szintén a zenekarhoz közeli források szerint a kérdés egyelőre korántsem dőlt el, és noha a helyzet tényleg nem látszik rendeződni, még korai véglegesen kijelenteni, hogy Richie nem is tér vissza a zenekarba.

A csapat idei turnéjára egyébként eddig több mint 1,4 millióan váltottak jegyet, és eddig összesen 142,1 millió dollárt hozott a zenekar konyhájára. Jonék ezzel az impozáns bevétellel lazán vezetik a Pollstar féléves összesítését, méghozzá toronymagasan, hiszen közel 40 millió dollárral előzik a második helyezett Bruce Springsteent. Vagyis akár ott van Sambora a színpadon, akár nincs, a közönség megnézi a zenekart. Az utóbbi években ismét súlyos alkoholproblémákkal küzdő Richie legutóbbi szólóalbuma tavaly jelent meg Aftermath Of The Lowdown címmel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #10 frontiers 2013-08-29 07:14
Idézet - Timár Attila:
A Bon Jovi koncertek közönségének vagy 60-70% nem különösebben foglalkozik azzal, ki a gitáros.

Akkor én pont abba a 30-40%-ba tartozom. Nekem, a Bon Jovi mindig is Richie-vel volt teljes. Sőt, magam is gitározom és ő volt az a hatás, aki miatt hangszert ragadtam és máig őt tartom a kedvencemnek. Szerintem azért vagyunk még így páran. Aki meg szidja a These Days utáni lemezeket, a Crush tényleg nem nagy eresztés, de a Bounce, eléggé belső (történelmi) ihletésű, bőven van mondanivalója, aztán a HAND kifejezetten szerintem az újkori Jovik legjobbja. Nagyon jól szól az a lemez, nagyon jó dalokkal van telerakva, csak nem a klasszikus hardrock stílusban. Én a sokat szidott Lost Highway-t is szeretem, igaz nem a lemezt, hanem a koncert dvd-t hallgatom nagyon sokat, teljesen máshogy szól, sokkal több élet van benne. Nálam az utolsó két lemez és főleg az utolsó az amit nagyon nem tudok befogadni.
Idézet
 
 
+2 #9 Timár Attila 2013-08-27 10:29
A Bon Jovi koncertek közönségének vagy 60-70% nem különösebben foglalkozik azzal, ki a gitáros.
Idézet
 
 
+4 #8 asdasd 2013-08-26 19:08
Idézet - pumpika666:
csak havi 10ezret keres a helyettesítő gityós? szegénykém :)


Az egyáltalán nem sok ott, hidd el. Pláne olyasvalakinek, aki tízezrek előtt stadionturnézik .
Idézet
 
 
+4 #7 complic8ed_girl 2013-08-26 18:31
Szerencsére ez azért még több mint kétséges, plusz van egy tárgyi tévedés is a cikkben: Richie elkezdte velük idén a turnét februárban, április 2-től helyettesítette csak Phil. Egyelőre még tényleg nem tudjuk hogy mi lesz, de Jon öccse, Matt a twitteren folyamatosan cáfol mindent arról, hogy Richie kiválna/ki lenne rúgva. Phil pedig azt írta, hogy a Rumorfix infoja arról, hogy ő havi 10 000 dollárért játszana teljesen téves, annyiért még az ajtaján se lépne ki. Aztán meglátjuk, hogy mi lesz, decemberben vége a turnénak, ha addig Richie nem jönne vissza, akkor legkésőbb akkor megtudjuk, h hogyan tovább. Sajnos nem tartom lehetetlennek, hogy valóban az lesz a vége a sztorinak, hogy szétválnak, de reménykedni még bőven lehet, mert hivatalosan semmi megerősítés nem érkezett, sőt..
Idézet
 
 
+6 #6 Levike 2013-08-26 14:18
Vagy csak simán zenei nézeteltérések vannak, amin nem is csodálkozom, sőt Sambora szóló anyagát hallgatva pedig egyáltalán nem.
Alkohol ide, vagy oda, SZVSZ nem ő a gyenge láncszem a csapatban. Sajna Jon Bon örökifjú külseje egy belül öregedő, kiégett zenészt rejt.
Idézet
 
 
+3 #5 bogar 2013-08-26 14:12
Megy a pletykagyár ezerrel. Majd, ha lesz valami hivatalos, akkor megfogalmazom a véleményem.
Idézet
 
 
+8 #4 Palinkas Vince 2013-08-26 11:41
Idézet - QRman:
Sambora nélküli Bon Jovi? Érdekes...a jovisoknál legalább akkora kedvenc, mint maga Jon. Ez olyan, mint Perry nélküli Aerosmith, Richards nélküli Stones, Bobby nélküli Dallas..:)


Aerosmit meg Dallas volt már és elég jól működött :) Én a szólópályának drukkolok mindenesetre.

Azért az üzleti háttér érdekelne. Ha Sambora benne van a cégben, akkor nem lehet csak úgy kirakni - mármint hogy azt gondolnám, a 2 milliót nem gitárosként keresi, hanem minden Jovival kapcsolatos egyéb tevékenységével is.
Idézet
 
 
+11 #3 pumpika666 2013-08-26 11:22
csak havi 10ezret keres a helyettesítő gityós? szegénykém :)

bonjózsi számomra kb a these days óta halott ember, egyszer sikerült az it's my life dallal életet lehelni az emberbe, de utána az a lemez is(már a címét sem tudom) belesüppedt abba az ótvar springsteen-es, emörikás mocsárba, amiből azóta sem tud kikecmeregni...

a koncertekre is a régi nóták miatt mennek, nem az új schlagerek miatt
Idézet
 
 
+12 #2 QRman 2013-08-26 11:17
Sambora nélküli Bon Jovi? Érdekes...a jovisoknál legalább akkora kedvenc, mint maga Jon. Ez olyan, mint Perry nélküli Aerosmith, Richards nélküli Stones, Bobby nélküli Dallas..:)
Idézet
 
 
+9 #1 Tuonela 2013-08-26 10:49
Ha ez tényleg így van, akkor elég érdekes hozzáállás, hogy "kirúgjuk a gitárosunkat, akivel az összes sikerdalunkat írtuk, mert olcsóbb egy helyettes gitáros a turnén". Mondjuk nekem mindegy, mert számomra a These Days albummal mondott valamit a Bon Jovi utoljára.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.