Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: most lesz lemez vagy sem?

Habár a Van Halen tábor szóvivője nemrég hivatalosan is cáfolta, hogy az 1998-as III lemez kudarca óta nosztalgiaturnékból és követhetetlen kavarásokból álló zenekari történet 2011-ben új albummal folytatódna, egy rajongói portál információi szerint a felvételek már januárban megkezdődhetnek, méghozzá természetesen David Lee Roth-tal a mikrofonnál.

A Van Halen News Desk nevű fansite úgy értesült, hogy a csapat John Shanks producer/dalszerzővel vonul stúdióba heteken belül. A források szerint a Van Halen mindenképpen turnézni akar jövőre, de új anyaggal a hátuk mögött, éppen ezért Eddie Van Halen 2010 legnagyobb részét dalszerzéssel töltötte. A meg nem nevezett információgazda ugyanakkor úgy tudja, nem kizárólag új szerzemények kerülnek majd fel a brutálisan hosszú szünet után megjelenő új Van Halen albumra, Eddie és testvére, a dobos Alex ugyanis még a csapat egész korai demóit is leporolták némi inspirációért. Ha hihetünk a híreknek, egy olyan nóta továbbfejlesztett változata is szerepelhet majd a lemezen, amit a gitáros eredetileg a '80-as években írt a The Wild Life című filmhez, de abban végül nem használták fel. A site úgy tudja, az új dalok inkább a Roth-féle korai, rock'n'rollos éra hangulatát idézik, nem a Van Hagar-korszak intellektuálisabb, kevésbé nyilvánvaló megközelítését.

Amennyiben a hírek igazak (ezt a kitételt innentől kezdve kötelezően gondoljuk oda azon mondatokhoz is, ahol nem szerepel...), nemcsak ez lesz az első Van Halen album Michael Anthony basszusgitáros nélkül – akit ugyebár Eddie még mindig tizenéves fia, Wolfgang helyettesít –, de egyben az első is 1983 óta, amelyet nem a zenekar 5150 nevű házistúdiójában vesznek majd fel, hanem külső helyszínen, John Shanks stúdiójában. A források megosztottak azt illetően, Wolfie vagy Eddie játssza-e majd fel a basszustémákat, de inkább az utóbbit valószínűsítik.

Annyit azért tegyünk hozzá mindehhez, hogy eddig kizárólag a banda közvetlen környezete igyekezett hevesen cáfolni a lemezkészítésről szóló híreket, a pletykák hétről hétre sokasodnak, és a Van Halen kiadója, a Warner/Chappell is arról tett közzé nyilatkozatot még augusztusban, hogy 2011-ben jön az új album. A nagy előzetes várakozás nem meglepő: a David Lee Roth-féle újjáalakulás 2008-ban még annak ellenére is elképesztő sikereket hozott, hogy a tábort megosztotta Wolfgang Van Halen csatasorba állítása (és a kelleténél kissé szétütöttebb Eddie teljesítménye is, ha már itt tartunk). A zenekar 74 állomáson összesen egymillió nézőnek játszott az Egyesült Államokban, a bulik pedig 93 millió dolláros bevételt hoztak a konyhára.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.