Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: már kevernek, ősszel jön a lemez és a turné

Egy megbízható forrás szerint megkezdődtek a Van Halen új lemezének keverési munkálatai – tette közzé a zenekar legismertebb rajongói oldala, a Van Halen News Desk. Az ezúttal három Van Halenből, Eddie-ből, Alexből és Wolfgangból, illetve az eredeti frontemberből, David Lee Roth-ból álló zenekar munkatársa a stúdióban John Shanks producer (Sheryl Crow Alanis Morissette, Bon Jovi, Jane's Addiction stb.), a megjelenés őszre várható.

A forrás szerint a zenekar új anyagának munkálatai remekül haladnak, így valószínűleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy az eredeti terveknek megfelelően ősszel a boltokba kerüljön. A Van Halen a megjelenéssel párhuzamosan turnéra is indul majd, szokásukhoz híven alighanem megint csak az Egyesült Államokban...

Eddie-ék utoljára 1998 elején jelentettek meg teljes új nagylemezt, de a Gary Cherone-nal készült III nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a mai napig ez a banda egyetlen kiadványa, amely nem tudta átlépni Amerikában az egymilliós eladási példányszámot. Új Van Halen szerzeményeket – szám szerint hármat – utoljára 2004-ben hallhattunk az akkori The Best Of Both Worlds válogatáson, igaz, azokban Sammy Hagar énekelt. Az egyelőre még cím nélküli készülő anyag az első Van Halen album lesz Michael Anthony basszusgitáros nélkül, és az első teljes lemez 1984 óta David Lee Roth-tal a mikrofonnál. Az eredeti énekes utoljára szintén egy válogatáson, az 1996-os Best Of Van Halen Volume I-on szerepelt együtt régi társaival két dal erejéig. Jegyezzük meg: épp az akkori kapcsolatfelvétel és ez a vendégszereplés indította be a folyamatot, ami a zenekar Van Hagar felállásának szétrobbanásához, majd az azóta állandósult káoszhoz vezetett.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.