Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: Eddie nem elégedett Roth teljesítményével?

Nem tűnik túl egyszerűnek az amúgy is iszonyú régen készülő új Van Halen album megjelenése: a csapat biztosan otthagyja eddigi istállóját, a Warnert, de a hírekkel ellentétben még nem állapodtak meg a Sony/Columbiával. Az anyag megjelenése már biztosan áttolódott 2012-re, ráadásul a munkát Eddie Van Halen és David Lee Roth hírhedten problémás viszonya is nehezítette.

Habár az elmúlt napokban már elterjedt a hír, hogy Eddie-ék három és fél évtized után szakítottak a Warnerrel és aláírták a megállapodást a Sonyhoz tartozó Columbiával, ez a Van Halen News Desk szerint nem igaz: az üzlet még csupán tárgyalási fázisban jár. „Valóban voltak komoly megbeszélések a felek között, de egyelőre még nincs aláírt szerződés", mondta a portálnak egy zenekarhoz közeli forrás. Az 1998 óta első Van Halen stúdiólemezt az Egyesült Államokban alighanem a Wal-Mart hálózat terjeszti majd kizárólagos joggal, ami az utóbbi években számos előadó, például az AC/DC vagy a Journey esetében is busásan bevált, hiszen a fő célcsoportnak tekinthető középosztálybeli réteg elsősorban itt vásárol, és ők még akár pénzt is hajlandók fizetni egy eredeti CD-ért.

Az eredeti frontemberrel, David Lee Roth-tal felvett album egyébként már elkészült, augusztusban lezajlott a keverés, szeptember közepén pedig a masterelés is, de az anyag megjelenés a kavarás miatt már biztosan nem várható idén, csak 2012 elején. Vagy ki tudja, mikor... Egyes források azt is tudni vélik, hogy a régen is hírhedten nehéz viszonynak számító Eddie – DLR kapcsolat sem éli éppen a legjobb napokat. Eddie a stúdióban állítólag egyáltalán nem volt elégedett Roth teljesítményével, ami miatt több részt újra kellett venni, mire végre elkészülhetett a lemez végső változata, de ez időközben rengeteg feszültséggel járt mindkét oldalon.

Amióta kiderült, hogy az eredetileg szeptember végére kiírt ausztráliai Soundwave Revolution fesztiválturné elmarad, azt sem tudni, pontosan mikor lehet majd ismét élőben látni a bandát. A körút keretében a Van Halen elvileg öt koncertet játszott volna Ausztráliában, ám a szervezők végül törölték a brutálisan erős összeállítású sorozatot: ennek legfőbb oka a másik, meg nem nevezett headliner visszalépése volt, de állítólag a jegyelővétel is elmaradt a várakozásoktól. Egyesek tudni vélik, hogy Eddie-ék 2012 elején valóban eljutnak majd Ausztráliába, de ezek már önálló arénakoncertek lesznek. Eredetileg szó volt bizonyos európai fesztiválfellépésekről is – a jövő évi doningtoni Download egyik headlineri pozícióját például egész biztos felajánlották a Van Halennek –, ám a legújabb információk szerint korántsem biztos, hogy a banda átjön az öreg kontinensre, pedig itt lenne az ideje, hiszen utoljára 1995-ben turnéztak errefelé.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Venomádi 2011-09-25 23:23
Hát azt nem csodálom. Ilyen páratlan zsenialitású anyagok után. Az én szívemben ez a banda egy nagyon különleges helyet foglal el, de sajnos mégis azt mutatja az ábra, hogy nosztalgiabanda lettek. Sajnos a zsenialitás még a Fuck albumra felfért, meg esetleg a Balance-ra, azóta egy értelmes megmozdulás nem volt a banda részéről, a slágerek is megrekedtek valahol a 80'-as években.
Idézet
 
 
+1 #3 kihaeennem 2011-09-20 21:26
Azt írta, hogy mikor anno pár éve visszament hozzájuk turnézni, eredetileg albumot is akartak felvenni, de dugába dőlt a dolog. Csupán három számot sikerült rögzíteniük, amik a válogatásra kerültek rá, de azokat is régebbi demókból legózták össze. Állítólag Eddie-nek 3 hónap alatt sikerült feljátszania a szólóit a három dalhoz. Arra is panaszkodott hogy a koncerteken sem bírta normálisan lejátszani a saját szólóit, ráadásul a turné nagy részén totálisan szét volt csapva. DE ahogy levettem, Eddie-nek nem csupán az alkohol volt a problémája, valami fejben sem stimmel nála...valószínűleg átbukott a zsenialitás és az őrület közötti vékony határon.
Idézet
 
 
+1 #2 Venomádi 2011-09-20 17:16
Hihetetlen, hogy egy ekkora legendából milyen szánalom lett. Az ilyen régóta édesgetett új lemezekkel meg az a baj, hogy mindenki minimum a világ megváltását várja tőle, holott ez a játék sokszor rosszult sült el.
Ja amúgy mit írt le?
Idézet
 
 
+1 #1 kihaeennem 2011-09-20 14:55
Egyre inkább kezd hihető lenni, amit Sammy Hagar a könyvében leírt a Van Halen-ről...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.