Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Vajon a Beatles fennmarad, ha csak I Wanna Hold Your Handeket írnak?”

Broken Bones címmel előreláthatóan júniusban érkezik a Dokken új nagylemeze, amelyet a főnök Don Dokken gyorsnak és lendületesnek ígér. Az albumot ugyanakkor alighanem megelőzi majd a klasszikus Dokken felállás három hangszereséből és Brian Tichyből álló Tooth And Nail anyagának megjelenése.

„A dolgok nagyszerűen haladnak, minden nap melózunk", mondta Don a Bravewordsnek. „Az új anyag nagyon gyors tempójú. Tommy Lee stúdiójában rögzítjük a dobokat, így gyilkosan szól minden. Lehet, hogy még én is ott énekelem majd fel a részeimet..."

Dokken a fentiek ellenére sem feltétlenül volt hajlandó retrósnak bélyegezni a készülő anyagot. „Megkértek rá, hogy legyenek olyanok a nóták, mint amiket a '80-as években írtunk, de vajon a Beatles fennmaradt volna, ha állandóan csak I Wanna Hold Your Handeket írnak? Ez a millió dolláros kérdés... Vagyis tartani próbálunk egyfajta egyensúlyt. Amikor azt mondom, hogy gyors lemezről beszélünk, hozzá kell tennem: a balladát még nem írtam meg, az lesz majd az utolsó. Lehet, hogy power-ballada lesz belőle..."

Az énekes nem győzi hangsúlyozni fő szerzőtársa, Jon Levin gitáros érdemeit. „Jon rengeteget tesz hozzá a képhez. Amikor kilépek a saját kereteink közül az ötleteimmel, ő visszahúz. Dokkenen nőtt fel, vagyis egy rajongó szemeivel látja a zenét, ami nekem is sokat segít. Igazság szerint George Lynch-csel sosem ültünk le közösen dalt írni, Jeff Pilson mindig közvetített. Kiváló politikus lehetne belőle... Visszatekintve csoda, hogy sikerült annyi óriási nótát összehoznunk. Jeff először George-dzsal és Mick Brownnal dolgozott, aztán eljött hozzám, és velem is. Bizarr munkamódszer volt. Ahogy azt már ezerszer elmondtam, George és én soha nem voltunk képesek egyetérteni abban, milyen zenei irányba haladjon a Dokken. Lehet persze, hogy a történet éppen ezért működött, és biztosan emiatt voltunk képesek befejezni a csúcson."

A klasszikus Dokken felállás három hangszeresét, Lynchet, Pilsont és a Dokkenben is érdekelt Mick Brownt tömörítő Tooth And Nail projekt lemeze valószínűleg még a Broken Bones előtt kijön valamikor tavasszal. E formációban Brian Tichy dobos is oroszlánrészt vállalt, és az anyagon olyan vendégénekesek bukkannak majd fel, mint Sebastian Bach, Doug Pinnick és Tim „Ripper" Owens.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.