Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult az Iron Monkey: „Foglyul ejtjük a színteret, majd bezúzzuk a koponyáját”

0125ironmonkeyKimondottan meglepő hírről számolt be a Relapse kiadó: a cég legújabb igazolása a kultikus anarcho-doom/sludge-formáció, a brit Iron Monkey. A zenekar csaknem két évtizednyi csend után tér vissza.

Eredetileg 1999-ben, két kultkedvenc nagylemez, egy koncertalbum és egy split kiadvány után oszlott fel a brit Iron Monkey, akik a világtörténelem legzseniálisabb befejező sajtónyilatkozatát hagyták maguk után. „Az Iron Monkey feloszlott. Nem kell tudnod az okokat, kurvára nem tartozik rád, lépj túl rajta. De emlékezz: amikor berakod a nődnek éjszaka, az Iron Monkey-ra gondol. És amikor apu berakja annak a büdös kurvának, akit anyuként ismersz, ő is az Iron Monkey-ra gondol. És amikor a szánalmas kis zenekarod színpadra lép, te is az Iron Monkey-ra gondolsz. Mindenkinek, akivel valaha találkoztunk: öljétek meg magatokat!", írta akkor a csapat.

Ezek után senki sem gondolta volna, hogy valaha ismét visszatérnek, márpedig így történt: a nottinghami banda két alapemberrel alakult újjá, Jim Rushby gitáros/énekessel és Steve Watson basszerrel. A harmadik tag egy bizonyos S. Briggs nevű dobos, aki a Chaos U.K.-ből lehet ismerős, de van kapcsolódása az Iron Monkey-hoz is, ugyanis egy időben együtt zenélt az eredeti frontemberrel, Johnny P. Morrow-val egy My War nevű formációban. Utóbbi egyébként 2002 júniusában hunyt el szívroham következtében.

„Öregebbek vagyunk, még cinikusabbak, még inkább elzárkózók. Zeneileg pedig még agresszívebbek, céltudatosabbak – direkt módon támadunk. El akarjuk venni, ami jogszerűen minket illet: foglyul ejtjük a színteret, majd bezúzzuk a koponyáját", áll a trió közleményében. A banda máris új lemezen dolgozik egy nottinghami stúdióban, producerük Johnny A. Carter. Az albumra nyolc új dal és egy feldolgozás kerül majd, és nyár végén, ősz elején várható a megjelenése.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-4 #5 extremeblast 2017-01-27 23:59
Egy ilyen csürhe Lovrekkel lenne teljes "értékű " csapat, már csak ő hiányzik innen.......
Idézet
 
 
+4 #4 Thasaidon 2017-01-26 23:40
Úristen, ezt a nyilatkozatot még talán az első Metal Hammerjeim valamelyikében olvastam! Akkor is vicces volt, és sosem gondoltam volna, hogy ennyi év után újra találkozok majd vele. :-D Ahogy azt sem, hogy a sludge meg a doom metál szavak megdobogtatják a szívemet.
Idézet
 
 
+4 #3 Tóth Szalai Márton Pablo 2017-01-26 20:03
ha az eyehategod mellett mondanom kéne egy, vele egy szinten lévő mocskosságot, akkor ők lennének azok. újak közül pedig a meth drinker basz oda, sajnos többet már nem, de ez az album egy gyöngyszem. https://www.youtube.com/watch?v=tUpluM-hWk0
Idézet
 
 
+7 #2 cápaidomár 2017-01-26 13:38
:-D Ezek aztán tényleg súlyos esetek lehetnek.
Idézet
 
 
+9 #1 Sanctus 2017-01-26 12:28
Mostanság mindenki akut gyógyszerelguru lásban szenved? :D Bár el kell ismernem, a befejező nyilatkozat egészen zseniális.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.