Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult a kanadai Varga

0430vargaÚjjáalakult és új albumon dolgozik a '90-es évek első felének egyik kevésbé ismert, ám annál jobb kanadai metal csapata, a Varga. A banda helyből egy dupla albumot készít, amelynek egyik része még régi, kiadatlan szerzemények mai átdolgozásait rejti majd.

A Joe Varga énekes/basszer alapította csapat felállása a régi, vagyis Dan Fila a dobos, a két gitáros pedig Sean Williamson és Adam Alex. A banda annak idején két lemezt jelentetett meg, az 1994-es Prototype-ot (amely a maga idejében a magyar Metal Hammer Hangpróbáját is megnyerte) és az 1996-os Oxygent, amelyek a hagyományosabb, thrashes vonal és a modernebb, indusztriálisabb törekvések tökéletes egyensúlyát mutatták, ám hiába adta ki a debütöt a BMG, a zenekarral éppen különlegessége miatt nem tudott mit kezdeni a szélesebb közönség.

A csapat most, több mint tizenöt év szünet után ismét stúdiózik, és egy Enter The Metal / Return Of The Metal című dupla anyagon dolgoznak. A kiadvány egyik része a '90-es évek elején született témákat rejt majd, amelyeket a zenekar még a BMG szerződés előtt írt, de lemezen végül sosem jelenhettek meg. „Ezek a dalok azt tartalmazzák, amiről a Varga mindig is szólt: súlyos riffelést, komplex hangszerelést, intenzív énektémákat és őrült dobokat. Alig várjuk, hogy ismét életet leheljünk ezekbe az epikus számokba", írja közleményében a zenekar.

A megjelenés időpontja egyelőre ismeretlen, de bizonyára még 2013-ban várható.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.