Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult a Coal Chamber

A brit Metal Hammer értesülései szerint a jövő év elején esedékes ausztráliai Soundwave fesztiválturné egyik fellépője az újjáalakuló Coal Chamber lesz, bár egyelőre még nem tudni, csak ezekre az alkalmakra szól-e a reunion, vagy esetleg további aktivitást is tervez Dez Fafara egykori nu metal bandája.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a jelenlegi Devildriver frontember nem tartana elképzelhetetlennek egy Coal Chamber újjáalakulást, és lám, Dez nem a levegőbe beszélt: a ’90-es évek végének egyik népszerű nu metal bandája jövőre az ausztrál Soundwave turné állomásain játszik. „Ezeket a bulikat azoknak szánjuk, akik sosem láthattak minket korábban, illetve akik ismét látni szeretnének bennünket”, mondja Fafara. „A Coal Chamber mindig is az életem egyik nagyon különleges részét jelentette, így ezek a koncertek a rajongók mellett számunkra is sokat számítanak. Ha nem vagy ausztrál, jobb, ha jegyet szerzel, hogy láthass minket!”

„Tíz év telt el azóta, már túlléptünk a múlton, Meegs és Mike (Miguel „Meegs" Rascon, illetve Mikal „Mikey" Cox, a Coal Chamber egykori gitárosa és dobosa) pedig megszabadultak a kemény drogoktól", mondta a Devildriver frontembere nemrég egy interjúban. „Eleve azért hagytam ott a bandát, mert nagyon belemásztak a metamfetaminokba, én pedig nem vagyok képes együtt létezni ilyesmikkel. Családos ember vagyok, semmiféle kemény drogot nem használok. Így aztán le kellett lépnem, ami kurva szar volt, de legalább kiszedte a zsebükből a pénzt, hogy leálljanak és megtisztuljanak... Évek óta barátok vagyunk, lejárnak a Devildriver bulikra is. Sőt, a YouTube-on még videókat is találni arról, ahogy Meegs a Devildriverrel nyomja a Locót... Azt nem tudom, örömömet lelném-e egy fullos újjáalakulásban, de pár koncertben egészen biztosan." Nos, a kérdés eszerint eldőlt…

Meegs és Mikey jelenleg egyébként egy We Are The Riot nevű zenekarban nyomulnak főállásban. Az eredeti basszusgitáros, Rayna Foss eleve azért lépett ki a bandából, hogy gyermekével tudjon foglalkozni, és azóta sem zenél főállásban. Utódja, Nadja Peulen jelenleg ruhabizniszben utazik, játéka utoljára a 2005-ös Roadrunner United válogatásalbumon volt hallható, két évvel a Coal Chamber feloszlása után. Egyelőre nem tudjuk, melyikük áll majd színpadra a bandával az ausztrál bulikon.

A Coal Chamber annak idején három nagylemezt adott ki, amelyek közül az 1997-ben kiadott, a banda nevét viselő debüt lett a legsikeresebb, ez csak az Egyesült Államokban több mint 500 ezer példányban kelt el, de még a sokszínűbb 1999-es folytatás, a Chamber Music is jól futott. A csapat 1998-ban Budapesten is fellépett a Black Sabbath, a Pantera és a Helloween társaságában.

 

Hozzászólások 

 
#1 Gyula 2011-09-26 14:59
Kiegészíteném: Nadja 1-2 éve a Vera Mesmer-ben basszusozik, 2 társával.
http://www.youtube.com/watch?v=8flfG-h48yk
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.