Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újból reménykedhetnek a magyar Iron Maiden rajongók

1203maidenFolytatódik jövő májusban és júniusban az Iron Maiden elképesztően sikeres Maiden England turnésorozata Európában. Steve Harrisék azt ígérik, ezúttal olyan országokat is megcéloznak, amelyek az idei körből kimaradtak, így ismét lehet reménykedni (bár persze ki tudja, van-e ennek értelme...), a betetőzés pedig egy knebworthi fellépés lesz a Sonisphere-en, ahol társfellépőként fémjelzik a fesztivált a Metallicával.

A világ két legnagyobb metal bandája várja majd a fesztiválozókat Knebworthben, ahol jövőre ünneplik a negyvenedik évfordulóját annak, hogy rangos zenei eseményeknek ad otthont a város: a július 4-6. között megrendezendő Sonisphere fesztivál egyik headlinere az Iron Maiden, a másik a speciális By Request programmal kiálló Metallica lesz. A két csapat korábban soha nem játszott még egyazon brit fesztiválon (azonos napon 1988-ban léptek fel utoljára mindketten ugyanazon rendezvényen), és nem is adnak más koncertet jövőre a szigetországban. A Maidennek ráadásul ez lesz a legutolsó Maiden England turnés koncertje, vagyis Knebworthben fejeződik majd be az a hihetetlenül sikeres sorozat, amely 2012 nyarán kezdődött meg Észak-Amerikában, majd végigsöpört Európán, illetve Dél-Amerikán is. A csapat a koncerteken Seventh Son Of A Seventh Son lemez turnéjára épült, eredetileg 1989-es kiadású, de idén év elején újra megjelentetett Maiden England videóra alapozta programját.

Mindez természetesen azt jelenti, hogy 2014-ben további Maiden England koncertek is várhatók Európában. A zenekar ígérete szerint ez most már tényleg az utolsó kör lesz a tematikus nosztalgiaturnék sorában, amelyre kicsit megvariálják a programot is az ideihez és a tavalyihoz képest: mindez azt jelenti, hogy valamivel kiegyensúlyozottabban szerepelnek majd a műsorban a ’80-as évek klasszikusai, amelyek közül több bevallottan utoljára kap helyet az élő programban. A banda emellett olyan országokat is meg szeretne látogatni, amelyek eddig kimaradtak a szórásból ezen a turnén. Magyarország ilyen, így őszintén reméljük, hogy sikerül őket ismét elhozni, hiszen önálló Iron Maiden koncert utoljára 2003-ban volt hazánkban.

A zenekar a turné után nekilát egy új projektnek, amely a bejelentés szerint még 2015-ben is bőven munkát ad majd nekik, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez egy új lemez lesz-e, netán valami más.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 pumpika666 2013-12-03 23:06
faxom menjem ki osztrákokhoz, meg a slotákokhoz...itthon legyen, ennyi
Idézet
 
 
+1 #3 Zoli 2013-12-03 19:39
Nem reménykedni, meg álmodozni kell hanem útrakelni.
Magyaroszágra alig szerveznek bármit is.
Idézet
 
 
+3 #2 nemmondommeg 2013-12-03 15:40
Még 1 nap sem telt el azóta, hogy ezt kiírták a Facebook oldalukra, de olyan soknak tűnik ez az idő. :D Egyszerűen nem tudok várni. 1 évvel ezelőtt is ugyanez volt, akkor sajnos úgy alakult, hogy nem jönnek (pedig meg is álmodtam nem is 1x :D). Az új setlist-re is nagyon kíváncsi vagyok. Az Afraid To Shoot Strangers-t biztos kiveszik belőle (pedig nagyon jó volt élőben), mert azt írták, hogy 1 dalt játszanak a 90-es évekből, az meg tuti, hogy a Fear of the Dark lesz. :D
Idézet
 
 
+8 #1 a.75 2013-12-03 10:14
Felhívnám a családom figyelmét, hogy ne gondolkodjanak tovább a karácsonyi ajándékomon. Július 4-6 között épp ráérek!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.