Shock!

szeptember 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb zenészhalál: elhunyt Matt LaPorte

Meghalt Matt LaPorte gitáros, a Savatage-holdudvar egyik ismert muzsikusa, aki Zak Stevens Circle II Circle-jében, illetve Jon Oliva bandájában, a Jon Oliva's Painben egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Halálának pontos okait egyelőre nem tudni.

Matt LaPorte hosszú évek óta a Savatage és utódzenekarai környékén mozgolódott, a szélesebb reflektorfénybe először Zak Stevens csapatával, a Circle II Circle-vel került. Innen azonban a debütáló Watching In Silence lemez felvételeit követően lelépett, és Jon Olivához csatlakozott annak szólóprojektjében, a Jon Oliva's Painben. Itt aztán mind a négy elkészült sorlemezen ő pengette a szólógitár húrjait, és ahogy arról a formáció 2006-os és 2009-es budapesti koncertjein a magyar közönség is megbizonyosodhatott, igazi őstehetség volt, méltó versenytársa a Savatage korábbi hathúrosainak, a néhai Criss Olivának, Alex Skolnicknak és Al Pitrellinek.

Matt halálának okát egyelőre nem tudni, így azt sem, vajon összefüggésben állt-e a tragédia a gitáros igen komoly többletsúlyával.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.