Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb közös lemezt tervez Tony Iommi és Ian Gillan?

Akár folytatása is lehet Tony Iommi és Ian Gillan újabb közös munkájának - erre maga az énekes utalt egy friss interjúban. A két legenda Jon Lord, Nicko McBrain, Jason Newsted és a HIM gitárosa, Mikko „Linde" Lindstrom segítségével két dalt (Out Of My Mind és Holy Water) rögzített Whocares név alatt karitatív célokkal, egy örményországi zeneiskola megsegítésére.

„Óriási volt ismét Tonyval dolgozni", nyilatkozta Ian Gillan az örmény Mediamax hírügynökségnek. „Nagyon könnyű vele dalokat szerezni, mert pontosan tudom, hová akar eljutni. Egyszerűen megkönnyíti az énekesek dolgát. Semmiféle dráma nem történt, baráti és professzionális munka zajlott. Teljesen másként dolgoztunk, mint annak idején a Black Sabbathban, hiszen ott egy zenekarról volt szó, ez pedig másról szólt. Reméljük, a nem túl távoli jövőben ismét sort keríthetünk a dologra..." Mi pedig azt reméljük, Ian nem csak úgy eleresztette ezt a mondatot a semmibe!

A Whocares single digitális formában május 6-án jelenik meg, ezt Európában május 24-én, az Egyesült Államokban június 27-én követi majd a fizikai kiadás. Ezen az Out Of My Mind dal klipje mellett egy 40 perces dokumentumfilm is szerepel majd, ami Gillan és Iommi örményországi karitatív tevékenységét mutatja be.

A két muzsikus 1988-ban indította be a Rock Aid Armenia kezdeményezést, miután a volt szovjet tagköztársaságot az év decemberében a Richter-skála szerinti 6.9-es erősségű földrengés sújtotta. A katasztrófa következtében legalább 25 ezren vesztették életüket. A Rock Aid Armenia akkori első és legnagyobb nyilvánosságot kapott akciója a Smoke On The Water újrafelvétele volt többek között olyan muzsikusok részvételével, mint Ritchie Blackmore, Bruce Dickinson, David Gilmour, Bryan Adams vagy Paul Rodgers. Jon Lord az akkori munkálatokban is részt vett, igaz, abban az időben még Gillanhez hasonlóan ő is a Deep Purple tagjaként. 1990-ben egy Rock Aid Armenia: The Earthquake Album című válogatás is megjelent, rajta a Pink Floyd, az Iron Maiden, a Bon Jovi és még sok más előadó dalaival. A mostani single teljes bevételét egy Gyumri városában lévő, még a földrengés következtében megrongálódott zeneiskola újjáépítésére fordítják.

Ian Gillan nem sokkal Ronnie James Dio távozását követően, 1983 februárjában lépett be a Black Sabbathba, a közös munka gyümölcseként készült Born Again lemez pedig az év őszén került a boltokba. Iommi eredetileg nem feltétlenül Sabbathként akarta kiadni az anyagot, de a kiadó ragaszkodott a névhez. A lemez kereskedelmi fogadtatása aránylag kedvező volt, de a hangzását gyakorlatilag mindenhol kritizálták, maga Gillan állítólag összetörte a saját példányait, annyira elégedetlen volt a megszólalással. A kollaboráció végül nem bizonyult tartósnak, az énekes már a következő évben otthagyta a bandát a Deep Purple újjáalakítása kedvéért. Május 30-án ez az anyag is újra napvilágot lát egy speciális dupla verzióban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.