Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb feloszlás: a God Dethroned is leteszi a lantot

Csaknem két évtizednyi létezés után idén befejezi ténykedését a holland God Dethroned, akik év végén adták ki kilencedik stúdióalbumukat Under The Sign Of The Iron Cross címmel. Nézeteltérésekről vagy feszültségekről nincs szó, a főnök Henri Sattler énekes/gitáros egyszerűen csak belefáradt a folyamatos koncertezésbe.

„2011 a God Dethroned létezésének utolsó éve", áll Henri közleményében. „Tölthettünk volna újabb tíz évet a turnébuszban, mert az ajánlatok sora végtelen, de egyszerűen nem érzem úgy, hogy folytatni szeretném. Sokan azt mondják, tartsunk egy vagy talán két év szünetet, de mivel mindent vagy semmit-típusú ember vagyok, inkább úgy döntöttem, végleg befejezzük, még ha nem is azonnal. Idén decemberben adjuk majd az utolsó koncertünket, méghozzá az eindhoveni Metal Meeting fesztiválon, Hollandiában. Nagyon büszke vagyok mindarra, amit elértünk a zenekarral, de most elérkezett az idő, hogy új kihívásokat keressünk. Köszönöm az összes rajongónak mindazt a támogatást, amit az évek során kaptunk tőlük."

A God Dethroned 1991-ben alakult a hollandiai Beilenben, bemutatkozó anyagukat a következő évben jelentették meg The Christhunt címmel. Már a következő évben feloszlottak, jelentős részben azért, mert társai nem tudtak azonosulni Sattler keresztényellenes nézeteivel, és csak 1996-ban alakultak újjá. A banda azóta töretlenül dolgozott, az egyik legkitartóbb és legmegbízhatóbb európai death metal alakulatnak számítottak. A feloszlásról szóló döntés azért meglepő, mert a tavaly év végén kiadott kilencedik nagylemez, az Under The Sign Of The Iron Cross talán a God Dethroned egész karrierjének legjobb kritikáit söpörte be.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-02-15 07:11
Basszus! 1ik kedvenc bandám!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.