Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb '70-es évek-beli rockikon eredeti felállása éled újjá

Elvileg soha vissza nem térő alkalom várja márciusban a Status Quo fanatikusait Nagy-Britanniában: a legendás boogie rockerek eredeti felállása öt koncert erejéig ismét összeáll. Francis Rossi énekes/gitáros, Rick Parfitt énekes/gitáros, Alan Lancaster basszer és John Coghlan dobos esküszik rá, hogy tényleg nincs szó több buliról, és újrázni sem terveznek.

„Az emberek évek óta várták a bejelentést, és most tessék, itt van", mondja a márciusi miniturnéról a zenekar menedzsere, Simon Porter. „Igen nagy pillanat ez a Status Quo amúgy is színes történetében, ami majdnem harminc évnyi keserűség és tíz évnyi pereskedés, illetve bírósági csatározás után érkezik el. Még két éve is elképzelhetetlen volt, hogy ismét együtt zenéljen a négyes, de most, ötven évvel azután, hogy Francis és Alan először zenéltek közösen még iskolásokként, végre minden összeállt ahhoz, hogy bezárjuk a kört ezeken az egyedi koncerteken." Az említett négy zenész utoljára az 1981-es Never Too Late albumon játszott együtt ebben a leosztásban.

A Status Quo körútja március 10-én kezdődik Glasgow-ban, és március 15-16-án zárul Londonban, két grandiózus fellépéssel a Hammersmith Apollóban. További részletek november 13-án várhatóak, amikor a banda tagjai személyesen ismertetik a program elemeit a Classic Rock Roll Of Honour díjátadó gálán. A csapat nyomatékosan leszögezi: a Status Quo legnépszerűbb leosztásának összeállása öt koncertre korlátozódik, a mostani felállás ettől még nem változik, vagyis azt Rossi és Parfitt mellett továbbra is Andy Bown billentyűs, John „Rhino" Edwards basszer és Matt Letley dobos alkotják. Utóbbi fogat idén biztosan albumot jelentet meg - azt illetően egyelőre nincsenek információk, tervez-e ezen a téren bármit is a klasszikus felállás, de korábban ilyesmikről is szó volt.

A Status Quo minden idők egyik legsikeresebb rockcsapatának számít a szigetországban, 1967-es megalakulásuk óta több mint hatvan daluk került fel a brit Top 40-es listára, ebből több mint húsz az első tíz helyezett közé. A zenekar egy, a héten közreadott összesített listán is a legsikeresebb rockelőadók közé számít Nagy-Britanniában.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-2 #1 Hülyegyerek *____*♥ 2012-11-11 17:50
hhuu:)♥
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.