Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új turnéval és új albummal ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Scorpions

0730scorpionsA Scorpions most már nem tagadja, hogy pár évvel ezelőtti állításaikkal szemben eszük ágában sincs elbúcsúzni a közönségtől, és végre a lehető legjobb apropó is megvan a folytatáshoz: 2015-ben a zenekar fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli, méghozzá egy új stúdiólemezzel és egy turnéval.

A júniusi budapesti koncerten mindenki meggyőződhetett róla, hogy a Scorpions él és virul, a jelek pedig arra mutatnak, hogy még jónéhány évig meg lehet majd nézni a bandát élőben: a zenekar egyelőre nem árult el pontos részleteket, de az már biztosnak tűnik, hogy a 2015-ös év a fél évszázados jubileum megünneplésének jegyében telik náluk. Ennek apropóján nemcsak a turnéverkli forog majd tovább, de új albumot is ígérnek, utóbbiról azonban pillanatnyilag még nem lehet tudni, hogy friss dalokat rejtene, vagy pedig arról a régi, még a ’80-as évekből maradt ötletek átalakításából született gyűjteményről beszélnek, amely évek óta készül a háttérben. Mi az utóbbira tippelünk, de ki tudja…

A szóban forgó ötletek a banda legsikeresebb, 1982 és 1990 közötti korszakában íródtak, ám sosem jelentek meg a sorlemezeken. A csapat kisebb-nagyobb megszakításokkal Mikael Andersson és Martin Hansen segítségével stafírozgatta a témákat a stúdióban az elmúlt bő két évben. „Tizenhat-tizennyolc dalt válogatunk ki, és ezekből kerül majd ki a legjobb tizenkettő”, mondta Matthias Jabs gitáros egy régebbi interjúban. „Nagyon jó az anyag. Új részeket veszünk fel a létező felvételekhez, és a dalok többségének nincs igazi szövege, csak amolyan bla-bla-bla mankósorok. Vagyis ezt is szinte mindegyiknél véglegesíteni kell. Összességében úgy dolgozunk a felvételekkel, mint ahogyan manapság rögzítjük a lemezeinket, de szeretnénk annyira megőrizni az alapvető ötleteket, a riffeket, az érzést, illetve azt, ahogy annak idején megírtuk és meghangszereltük ezeket a dalokat, amennyire csak lehet. Nyilván harminc évvel később senki sem jönne már elő azokkal az ötletekkel közülünk, mint fiatalabb korunkban, így meg akarjuk őrizni a zene szellemiségét.”

Ez a búcsúturné-belengetősdi elég hülye divat, de végső soron még mindig jobb így, mintha betartanák az ígéretüket, nem igaz?

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 sanyi 2014-08-18 19:55
Reméljük nem!!! :)
Idézet
 
 
+3 #1 kaffer 2014-08-18 16:50
De ez már tényleg az utolsó !!!
Becsület szóra.. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.