Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új szám és Slipknot-feldolgozás az Omega Diatribe-tól

Két friss felvételt is közzétett a brutális modern metalban utazó hazai Omega Diatribe. Ezek közül az egyik egy vadiúj, saját darab, a másik pedig egy Slipknot-feldolgozás.

0122od

A extrém groove metaljáról és tört ütemeiről ismert Omega Diatribe a 2015-ös Wacken Metal Battle tehetségkutatón nyert különdíjas stúdióidőt a SuperSize Recordings jóvoltából, aminek eredménye a Contrist című dal lett. Ebben hallható először a banda új dobosa, Kiss Tamás, hiszen 2013-a debütáló Iapetus nagylemezüket még Metzger Dáviddal rögzítették, míg az ezt követő, 2015-ös Abstract Ritual EP-t az amerikai ütős, Kevin Talley (Suffocation, ex-Six Feet Under, Chimaira, Misery Index stb.) játszotta fel. A felvételek egy része a zenekar stúdiójában, az 515 Studióban zajlott Hájer Gergő gitáros vezetésével, míg a másik része a SuperSize Recordingsban, Horváth Attilával. A dal az utóbbi helyen nyerte el a végleges formáját.

A zenekar egy exkluzív átdolgozást is közzétett a friss saját szerzemény mellett, ez pedig a Slipknot People = Shit himnuszának újragondolt változata. E dal felvétele az 515-ben folyt Gergő kezei alatt. A kiadványt továbbra is az amerikai Independent Ear Records terjeszti világszerte, így a legkisebbtől a legnagyobb online zenei áruházakig mindenhol megtalálható lesz.

Az Omega Diatribe-bal élőben legközelebb január 31-én, a Barba Negrában rendezendő Lemmy-emlékesten lehet találkozni, de lesz egy koncertjük február 13-án Székesfehérváron, a 8-as Műhelyben, majd március 5-én Budapesten, a Dürerben is fellépnek. Tavalyi interjúnkat itt olvashatod velük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.