Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új Nightingale-mesterművet hoz 2015 januárja

1014ngJanuár 27-én jelenik meg az InsideOut gondozásában a Dan Swanö-féle Nightingale új nagylemeze. A Retribution már a hetedik a sorban, a csapat pedig olyan progresszív óriásokat emleget párhuzamként, mint a Rush, a Marillion, a STYX, a Kansas vagy a Threshold – de azért ezek mellé odateszik a Katatoniát és az Opethet is.

A Nightingale legutóbbi, sorrendben hatodik lemeze, a White Darkness 2007 júniusában jelent meg, de a tavalyi Witherscape-albummal végre a színtérre visszatért Dan Swanö a jelek szerint ismét nagyobb fokozatba akar kapcsolni, így hamarosan érkezik a régóta várt folytatás. A Travis Smith borítójába csomagolt új lemez, a Retribution szokás szerint az AOR-tól az atmoszférikusabb, darkosabb vonalig kalandozik majd, és nagyjából 2008 óta gyűlnek hozzá az ötletek – az elsőként összerakott dalok közül végül azonban mindössze kettő kerül fel rá.

„Úgy éreztem, egyszerűen nincs értelme új albumot készíteni, amennyiben az nem a lehetséges legjobb Nightingale-lemez, amelyről akármelyik dal helyettesíthetné akármelyik dalt a korábbi albumokon", mondja Dan. „Aztán a Witherscape munkálatai közben sok olyan nóta is született, amelyek egy Nightingale-anyagra jobban passzoltak volna. Vagyis anélkül, hogy tudatosan erre készültem volna, összeállt egy sornyi potenciális óriási Nightingale-dal váza. Fontos szempont volt, hogy az új anyagban is meglegyen a régiek hangulata, de jobb produkciós munkával és hangszeres teljesítményekkel rukkoljunk elő. Biztos vagyok benne, hogy az összes rajongó imádja majd a Retributiont, mivel először én magam is ugyanazt éreztem a kész lemez hallatán, amit korábban a leghíresebb nótáink első meghallgatásakor is."

1014ngcA dallista az alábbi lesz:

01. On Stolen Wings
02. Lucifer's Lament
03. Chasing The Storm Away
04. Warriors Of The Dawn
05. Forevermore
06. Divided I Fall
07. The Voyage Of Endurance
08. 27 (Curse Or Coincidence?)
09. The Maze
10. Echoes Of A Dream

A zenekarban az énekért, a gitárokért és a billentyűkért felelős Dan mellett továbbra is testvére, a basszer/gitáros/billentyűs Dag jelenti a másik hídfőoszlopot, a basszer Erik Oskarsson, a dobos pedig Tom Björn.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 hjules 2014-10-14 11:46
Most azonnal jelenjen meg:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.