Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új lemezzel és életrajzi könyvvel tér vissza Dio legvitatottabb gitárosa

Hamarosan könyvvel jelentkezik Tracy Grijalva, azaz Tracy G, aki 1993-tól 1999-ig gitározott Ronnie James Dio zenekarában. A mexikói gitáros saját zenekara épp most adta ki új lemezét Controlled Chaos címmel.

Tracy Jeff Westlake-kel közösen írt könyve valamikor 2012 első felében kerülhet a boltokba, és a muzsikus részletesen elmeséli majd, a World War III nevű power metal banda hathúrosaként miként kapta meg az áhított állást a DIO soraiban – meg persze azt is, miként került ki a csapatból, hogy ismét átadja a terepet a hagyományosabb felfogásban játszó Craig Goldynak. Erre Grijalva saját bevallása szerint azért került sor, mert a tavaly elhunyt legendás énekes által megálmodott kétgitáros felállásban csupán a riffember szerepe hárult volna rá. Tracy modern, disszonáns stílusa annak idején is komoly vitákat váltott ki a DIO táborban, a vele készült 1993-as Strange Highways és 1996-os Angry Machines erősen megosztották a közönséget, miként az a stílus is, amelyben a klasszikus témákat interpretálta a koncerteken. Viszont ő gitározott a DIO első és sajnos utolsó magyarországi koncertjén 1997 márciusában, a Petőfi Csarnokban.

Grijalva jelenleg saját csapatával nyomul, amely a fantáziadús The Tracy G Group névre hallgat, Controlled Chaos című albumuk most jelent meg a gitáros kiadójánál, a Spooky G-nél. Tracy társai a projektben Eddie Frisco basszusgitáros és Johnny B dobos.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Draveczki-Ury Ádám 2011-11-23 11:53
Idézet - kamikaze:
A könyveket pedig meg kell venni (vagy kölcsönkérni), ha valaki érdeklődik az előadó után.


Nincs már olyan messze, hogy ez az állapot is a múlt legyen. ;)
Idézet
 
 
+2 #2 kamikaze 2011-11-23 11:46
Pl., mert lemezeket manapság kevésbé vesznek az emberek, a zenéket sokan inkább letöltik, másolják, nincs rajta haszon. A könyveket pedig meg kell venni (vagy kölcsönkérni), ha valaki érdeklődik az előadó után. Vagyis egy könyv megjelen(tet)és e kb. olyasmi lehet a zenésznek, mintha egy új lemezt adott volna ki, és valószínűleg - mégha jóval kisebb számban is fogy, mint egy CD - még így is bőven kereshet rajta. Az árak is kb. megegyeznek, sőt sok esetben a könyvek még drágábbak. Persze lehetnek más okok is, pl. alkotói válság, amire régebben sok esetben a válogatás- és koncertlemezeke t ,,találták ki", de ma már értelemszerűen az se működik. Próbálnak a zenészek a hanghordozókon kívül is bevételre szert tenni, ami a koncertezésből és a merch cuccok árulásából a legjövedelmezőb b.
Idézet
 
 
+3 #1 Venomádi 2011-11-22 15:46
Mitől ekkora biznisz mostanában az életrajzi könyv..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.