Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ugyan milyen életkorban kellene visszavonulnia a Whitesnake énekesének, ha nem 69 évesen?”

Pár évvel ezelőtt már belengette egyszer esetleges visszavonulását David Coverdale, de aztán utólag kifarolt a dologból. A Whitesnake frontembere most ismét pedzegeti, hogy felhagyna az aktív zenéléssel.

0626ws3

Az eredeti elképzelések szerint egy nagyszabású amerikai turnén töltötte volna a nyarat a Whitesnake a Sammy Hagar-féle The Circle és a Night Ranger társaságában, David Coverdale-ék azonban már a koronavírus igazi felfutásának kezdetekor kifaroltak a koncertsorozatból. Az okot a 68 éves frontember kétoldali lágyéksérve jelentette, amely műtéti beavatkozást tett szükségessé. David az utóbbi években több műtéten is átesett, így például térdét is operálni kellett, most pedig ismét felvetette: nem fog örökké színpadon állni. „Úgy gondolom, beletelik némi időbe, mire a dolgok visszarázódnak a korábbihoz hasonló kerékvágásba", nyilatkozta a detroiti WRIF rádiónak az énekes. „Vagyis el kell szakadnunk a beidegződéseinktől. Most először is túl kell esnem a műtéten, utána pedig ismét formába kell lendülnöm. És ugyan milyen életkorban kellene visszavonulnia a Whitesnake énekesének, ha nem 69 évesen? Mindig is olyan dalokat írtam, amelyek komoly kihívást jelentenek, és most már 68 éves vagyok."

David pár hónapja az ausztrál Heavy magazinnak már megpendítette, hogy közeleg a leállás időpontja. „Nem igazán tudom elképzelni, amint hetvenes fejjel a Still Of The Nightot énekelem. A feleségem megtiltotta, hogy a nyugdíj szót használjam, de minden egyes kurva nap hálát adok az életemért, amiért a magánszférám és a foglalkozásom tekintetében is így alakultak a dolgok. Varázslatos ez az egész."

Persze kérdés, mennyire kell mindezt komolyan venni, hiszen David már 2016 környékén is felvetette, hogy hamarosan visszavonul, aztán később kifarolt ebből... Mindenesetre könnyen lehet, hogy amennyiben ezúttal valóban szögre akasztja a mikrofont, akkor tavaly nyáron láthattuk őt utoljára Magyarországon a Whitesnake-kel.

 

Hozzászólások 

 
#5 frontiers 2020-04-20 18:29
Én ez elmúlt 3 évben láttam a Snake-et és a Smith'-t is, nekem a Coverdale még ma is messze hitelesebb banda, mint az Aerosmit volt. Hosszra mindkét banda 1,5 környéki játékidőt probukált, viszont Aeruosmith-ék olyan haknit adtak, hogy az még a Fási család is megirigyelhette volna. Habár történelmileg én is az Aerosmith-t mondanám a nagyobb hatásnak, de jelenlegi formájukban kétségtelen, hogy a kigyóra szavaznék. Tavaly Prágában a Def Leppivel nekem az év buliját adták, úgy, hogy egy nyárinditó valaminek tartottam és nem vártam sokat tőle. Jó formában voltak na
Idézet
 
 
#4 Goodbye 2020-04-20 12:04
Én azért meghallgattam volna mégegyszer. A legjobb lett volna, ha meghívják előzenekarnak az Aerosmith budapesti koncertjére. Mármint ha meg lett volna tartva az a buli.
Idézet
 
 
#3 Simon Zoltán 2 2020-04-20 11:54
Sajnos ez "jó hír". Tavaly nyáron jó volt Őt látni ( hallani ) kevésbé. Alpvetően nem volt egy rossz koncert, de ez csak a legendának, és a zenészeknek köszönhető. ...és hogy ne legyen keserű ( szájíz) a búcsú én eldöntöttem, hogy mi ketten ott találkoztunk (nem először ) viszont utoljára ....örülök, hogy Ő is így döntött és nem rombolja le azt amit nem kis tehetséggel, munkával, kitartással felépített....marad az emlék számomra 97-ben a Pecsában ahol úgy énekelt, mint egy ISTEN.
Idézet
 
 
#2 Goodbye 2020-04-20 09:23
Sajnos várható volt. Az is csoda, hogy még életben van. Azért remélem, a búcsúturné hozzánk is eljut. A hangszeresek se csinálhatják bármeddig. Uli Jon Rothnak például egyre nehezebben megy pár éves felvételek alapján.
Idézet
 
 
#1 George Horvath 2020-04-20 08:54
A valaha volt legnagyobb énekesek egyike,örök kedvenc!... De az élő "éneklést" már 10 éve nem kéne erőltetni... Mintha Carl Lewis még mindig 100 gyorsot futna, de 25 másodperc alatt.. Egy énekes számára ez természetesen drámai, ha elfogy a hang, egy gitáros, billentyűs, dobos szinte bármeddig játszhat.. Tudni kell visszavonulni, szerintem ez független attól, mekkora az érdeklődés az előadó után... A másik aki most eszembe jut :David Lee Roth...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.