Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy vonultunk stúdióba, hogy Gene, Alex és Steve még egyetlen új dalt sem hallott”

A Testament mindig is furcsán működő zenekar volt, és a dolgok nem változnak náluk: egy friss interjúban Chuck Billy érdekes részleteket árult el az október 28-án megjelenő Brotherhood Of The Snake album készítéséről. A munkát ugyanakkor saját bevallása szerint most még a csapatot Eric Peterson gitárossal karöltve vaskézzel irányító énekes sem élvezte...

0829test

„Hosszú négy év volt ez", ismerte el Chuck Billy a Metal Waninak, amikor az új Testament-lemez munkálatairól kérdezték. „Beletelt némi időbe, és sok frusztrációt meg dühöt tettünk a lemezbe, miközben próbáltuk befejezni. Most már mind elégedettek vagyunk vele, és így, hogy végre elkészült, az egyik legerősebb albumunknak tartjuk. Amikor azt mondom, hogy frusztráció és düh, azzal az Eric és a többiek közötti kommunikációra célzok elsősorban. Mert ezen a lemezen minden dalszerzési felelősség Eric vállát nyomta. Rengeteg idő ment el, miközben megpróbáltuk befejezni a számokat, és ez idővel mindenkit frusztrált és feldühített. Aztán végül úgy vonultunk stúdióba, hogy Gene, Alex és Steve még egyetlen dalt sem hallott a lemezre kerülők közül. Ebben volt valami ijesztő: hé, srácok, ennek most tényleg így kell lennie? Nem csak az időnket vesztegetjük azzal, hogy felvesszük, amink van, aztán ha végül nem működik, kihoztunk egy lemezt, ami nem jó? Ott voltak az agyunkban ezek a gondolatok, Gene viszont csak rövid időre ért rá, mindössze pár hétre májusban, mi meg mindenképpen idén akartuk felvenni az albumot, szóval nem volt választási lehetőségünk. Így aztán lekötöttük a stúdiót, és mindenki megérkezett frusztráltan, dühösen, bizonytalanul. De felszívták magukat, hiába a nyomás amiatt, hogy nem ismerték a dalokat, meg hogy felül kellett múlni az előző albumot. Talán éppen emiatt mindenki mélyen magába nyúlt kreatív szempontból, és elképesztően jó munkát végeztek."

Amikor arról kérdezték, hogy Alex Skolnick szólógitáros mit tett hozzá az albumhoz, Chuck szimpla választ adott: „Alex semmivel sem járult hozzá ehhez a lemezhez. Szerintem túlságosan is lefoglalta a Metal Allegiance albuma meg a jazzkoncertjei, így aztán nagyjából mindent ráhagyott Ericre. Aki amúgy eleve ezt akarta, hiszen ő akarja írni a dalokat. Az első naptól kezdve itt van, sosem ment el, igazi kulcsfigura a hangzásunk szempontjából. Szerintem jó lett volna, ha mindenki hozzá tud járulni a nótákhoz, de nem volt időnk, és nem is próbáltunk együtt – ha így tettünk volna, akkor kicsit mindenki jobban hozzátehette volna a magáét a zenéhez. De most nem így dolgoztunk. Ehelyett: oké, két hét múlva stúdió, ott találkozunk! Ők meg: mi van? De hát még a dalokat sem hallottuk! Szóval utána mondtam is Ericnek, hogy soha többé nem szeretnék így lemezt készíteni. Egyszerűen nem élveztem, tényleg nem. A végeredmény baromi jó lett, és most már mindenki elégedett, hogy így jöttek ki a dolgok, de még egyszer biztosan nem akarok így dolgozni."

testament_cA Brotherhood Of The Snake-re az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Brotherhood Of The Snake
02. The Pale King
03. Stronghold
04. Seven Seals
05. Born In A Rut
06. Centuries Of Suffering
07. Neptune's Spear
08. Black Jack
09. Canna-Business
10. The Number Game

A Juan Urteaga, illetve Peterson és Billy producerkedése mellett készített lemez borítóját Eliran Kantor álmodta meg, a keverést és a maszterelést pedig Andy Sneap végezte. A Testament október végétől az Amon Amarthtal turnézik Európában. Júliusi rockmaratonos koncertjükről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 matheus 2016-08-30 22:00
Idézet - Reich Károly:
Azért elég régen voltunk már ovisok
ahhoz, hogy meglepődjünk azon,
hogy főállású zenészek a zenéléssel
csinálják a pénzüket, s ebből élnek, nem?

Épp olyan szakma, mint egy pék,
autószerelő, politikus, s azokon sem
lepődünk meg, hogy pénzért dolgoznak.


Automatikusan úgy olvastam, mintha egy vers lenne...:D
Idézet
 
 
+4 #5 Reich Károly 2016-08-30 13:58
Azért elég régen voltunk már ovisok
ahhoz, hogy meglepődjünk azon,
hogy főállású zenészek a zenéléssel
csinálják a pénzüket, s ebből élnek, nem?

Épp olyan szakma, mint egy pék,
autószerelő, politikus, s azokon sem
lepődünk meg, hogy pénzért dolgoznak.
Idézet
 
 
-5 #4 suizidium 2016-08-30 05:14
A Guns'n'Roses is teleprompterrel nyomatja, SZÍV - ből jön ez a muzsika is:-)
Idézet
 
 
+6 #3 bjorn 2016-08-29 13:32
Szerintem ez a fantasztikusan duborgo music businessnek tudhato be. Az utobbi evekben minden zenekar at alakult 1-2-3 emberes biznissze uzelti szempontbol.
Idézet
 
 
-2 #2 bélféregtámadás 2016-08-29 12:39
Ezek se barátok!Undorit o hogy a gempa mozgassa a teljes metál szakmát régen ez nem igy volt!
Idézet
 
 
+3 #1 bogar 2016-08-29 11:01
A fotózásra azért el tudtak menni, vagy az is csak egy montázs?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.