Shock!

augusztus 24.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Tyr, Heidevolk és Dalriada a Barba Negrában

Április 21-én a Barba Negrában lép fel a Tyr. A főzenekar mellett a Heidevolk és a hazai Dalriada is játszik a koncerten.

0129tyr

Hel címmel jelenik meg március 8-án a Feröer-szigetekről származó vikingmetalos Tyr új stúdióalbuma, a csapat első lemeze, amely már a Dalriadából kivált Rieckmann Tadeusz dobossal készült. Hosszú idő telt el a legutóbbi anyag óta, hiszen a Valkyrja még 2013 őszén jelent meg. Ismert, hogy 2018 augusztusa óta Vörös Attila gitározik a Tyr koncertjein, és ugyan még nem lett hivatalosan a zenekar negyedik tagja, lényegében már annak számít, bár az új albumot még Attila érkezése előtt rögzítették. Az új lemezt a zenekar európai körútra viszi, a turnénak pedig budapesti állomása is lesz, méghozzá április 21-én, a Barba Negrában.

A Tyr a pagan/folk metal vonalas holland Heidevolkkal karöltve indul útnak. Utóbbi Vuur van Verzet (Fire Of Resistance) című nagysikerű, hatodik lemezét hozza el hozzánk. Külön büszkeséggel töltheti el a hazai közönséget, hogy a már félig magyar tagsággal operáló Tyr turnéjának vendége a Dalriada lesz, amelynek révén a soproni zenekar megannyi külföldi fellépés és megjelenés után első nemzetközi „nagyturnéján" vesz részt. A budapesti állomás pedig szintén fontos mérföldkő és nagyszabású a csapat életben, hiszen tizenötödik születésnapjukat ünneplik majd méltóképpen.

Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.