Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Turnézni, stúdiózni olyan, mintha fénysebességgel utaznál”

John Dolmayan dobos megtörte a System Of A Down újraéledése kapcsán eddig uralkodó csendet, és nyilatkozott a The Pulse Of Radiónak. Az előző évtized egyik legfontosabb zenekara május 14-én, a kanadai Edmontonban kezdte meg visszatérő turnéját.

„Személy szerint nem kedvelem a szüneteket, a folyamatos zenélés híve vagyok", vallotta be az ütős. „Persze jó volt egy kicsit lazítani és egyszerűen csak John Dolmayannak lenni, nem pedig a System dobos Johnnak, legalábbis egy kis időre. Szerintem mindenki így volt ezzel. Amikor folyamatosan a stúdióban vagy turnén vagy, az kicsit olyan, mintha fénysebességgel utaznál. Mire hazatérsz, úgy érzed, mintha húsz év telt volna el, te pedig eközben csak két órát öregedtél. Nomádélet ez, és közben elveszíted a kapcsolataidat a hétköznapi környezetedben élő emberekkel, akik egyszerűen kinőttek téged: öregszenek, megházasodnak, meghalnak – az élet mindig megy tovább a maga útján."

Dolmayan elismerte: az utóbbi három évben már azért rágta a többiek fülét, hogy végre térjenek vissza a System dolgaihoz. „A zenekarban viszont nincs olyan ember, akit bármi olyanra is rá lehetne kényszeríteni, amit ő nem akar. Négy rendkívül erős egyéniségről van szó. Mindannyiunknak megvannak azok a jellegzetes tulajdonságai, amik a többiekből a szart is kiidegelik. Serj egyes dolgai például rohadtul irritálnak engem, és biztos vagyok benne, hogy ez kölcsönös. De az ilyesmi természetes is egyben. Egy zenekarban lenni olyan, mint egy kapcsolatban vagy egy házasságban. És nézz csak ránk: hosszabb ideje vagyunk már együtt, mint ameddig a legtöbb házasság tart. Csak éppen itt nem egyvalakinek fáj a feje, hanem háromnak vagy négynek, és ennek tetejébe még mindenki körül ott nyüzsögnek azok, akik hatnak rá a mindennapokban. Kábé annyi ember érintett ebben az egészben, mintha csak egy kongresszusról lenne szó... Ettől függetlenül persze mi, a zenekar hozzuk meg a végső döntéseket. A kapcsolatunk sértetlen, mindig remekül érezzük magunkat egymás társaságában. A minap például húsz percbe telt, mire el tudtunk kezdeni próbálni, mert annyira röhögtünk. Már nem is emlékszem, mi volt olyan vicces, de ez is jól jelzi, hogy nem vesszük olyan nagyon komolyan a dolgokat. Egyszerűen csak felmegyünk a színpadra és játszunk."

A System Of A Down 2006 végén meghatározatlan időre vonult pihenőre, a feloszlás szó használatát azonban mindannyian feltűnően kerülték. Hosszas szünetet követően tavaly novemberben jelentették be visszatérésüket. Május végéig Észak-Amerikában játszanak, majd az európai fesztiválok felé veszik az irányt. Június 13-án a nickelsdorfi Novarockon bárki elcsípheti őket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.