Shock!

március 31.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tulpa: harmadik dalát is bemutatta az új magyar underground szupergroup

Új magyar zenekar bontogatja szárnyait Tulpa néven. A csapatban a Fish! vagy az Ozone Mama jelenlegi és egykori tagjait találhatjuk, és most Paralyzed címmel meghallgatható tőlük a harmadik szám is.

1124tulpa

2019-ben Győri Attila, a Trick egykori gitáros-énekese, illetve a csapat dobosa, Jáger Zoltán kezdett el gondolkodni egy új csapat megalapításán. A felállás végül a Fish! és a Storm The Studio basszere, Binges Zsolt, majd fél év keresés után az Ozone Mamát, a Superunknowst és a Random Tripet is erősítő Székely Marci lett a befutó negyedik tag frontemberként. A zenekar a Tulpa nevet kapta. A dalok próbáról próbára, nagy jammelések és nagy beszélgetések közepette formálódtak valami progresszív, itt-ott páratlan ütemmutatókkal bíró, olykor feszes, olykor lélegző és könnyed rockzenévé. Az első kiadvány felvételei 2020 júliusában, három nap alatt zajlottak a szegedi Miracle Sound stúdióban Vári Gábor vezetésével, aki nem csak hangmérnökként, de produceri minőségében is nagyban hozzájárult a végeredményhez.

2020 novemberében elstartolt a zenekar az online térben. Mivel külön-külön is jól ismert zenészekről van szó, az első pillanattól fogva nagy figyelem övezi a bandát. Debütáló EP-jük, a How To Create... Part One öt dalt rejt majd, ezek közül kettő már ismert, és most a harmadikat is bemutatták.

(Fotó: bobal photography)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.