Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tronos: ambient rifftenisz a Celtic Frost nyomdokain nagy nevekkel

Tronos névre hallgat az a projekt, amelyet Shane Embury, a Napalm Death főnöke hozott össze a neves angol producerrel, a Napalm Death mellett például az Evile mellől is ismert Russ Russell-lel. A zenekar súlyos, ám atmoszférikus muzsikát játszik, méghozzá illusztris vendégek segítségével.

„Shane-nel (a képen) évek óta beszélünk róla, hogy létre kellene hoznunk egy projektet, mert mindketten imádjuk a Celtic Frostot”, mondta a brit Metal Hammernek Russell. „Aztán amikor felbukkant a Triptykon, arra is azt mondtuk, hogy fantasztikus, és csinálnunk kellene valami hozzá hasonlót, de keresztezve más dolgokkal is. Nagyon kedveljük az ambient zenéket, és mindazokat a muzsikákat, amiknek egyfajta áradó jellege van, mint például a Cocteau Twinsnek. Annyi visszhangot és kórust és delayt rakni minden gitárra, hogy a lehetséges legáradóbb, legéteribb, legcsodálatosabb hangzások szülessenek… Elkezdtünk gondolkodni rajta, miként kombinálhatnánk a két dolgot, és az utóbbi nagyjából másfél évben folyamatosan születtek az ötletek. Mi csak rifftenisznek hívjuk ezt: egy gitárunk van, amit ide-oda adogatunk egymásnak, egyszer ő jön, egyszer én. Shane igazi riffgép, számomra kicsit több időbe telik témákat kiagyalni, de összességében könnyen és egyszerűen összeállt az anyag.”

A Tronos első nagylemeze valamikor 2014-ben jelenik meg, rajta olyan vendégekkel, mint a Soilwork dobosa, Dirk Verbeuren, a The Gathering énekesnője, Silje Wergeland, a basszusszekcióban pedig Billy Gould (Faith No More) és Troy Sanders (Mastodon). Az anyagon gitározó Embury és Russell jelenleg énekest keres a projekthez a Killing Joke frontembere, Jaz Coleman stílusában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kéjsóvár bohóc 2013-11-10 09:27
Embury mestertől csak minőségi produkciókat várok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.