Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Trivium: kilenc dalt már feldemóztak, egy hajmetal klasszikust is rögzítenek

A Trivium valamikor jövőre hozza ki a tavalyi In Waves utódját, ami Paolo Gregoletto basszer egy korábbi nyilatkozata szerint valószínűleg súlyosabb lesz. A főnök, Matt Heafy énekes/gitáros most elárulta: a banda már majdnem egy komplett lemezanyagnyi dalt rögzített. Az albumra egy kultikus hard rock téma feldolgozása is felkerül.

„Kilenc nótát nagyjából teljesen felvettünk demóként a basszusgitárosunk laptopjára, és konkrétan jobban szólnak, mint az első lemezünk”, magyarázta Heafy a Metalshrine-nak. „Paolo tényleg baromi jó a felvételek terén… Ezek egyelőre még csak programozott dobos demók, de úgy készültek, hogy Paolo beprogramozta a basszustémákat és az alapütemeket, de Nick Augusto újraírta őket a komputeren. Vettünk fel gitárokat, basszust, és hamarosan az énektémák következnek. Szólókat is rögzítettünk már, sőt, megvan a lemez címe, a kinézete és bizonyos dalcímek is. Nagyjából tizenöt dallal rendelkezünk, és mindent megterveztünk a klipektől a fotózásokig, de még nem hozhatjuk nyilvánosságra ezeket a terveket.”

Heafyék továbbra is a Roadrunnernél dolgoznak, de Matt szerint egyre rosszabb a helyzet a lemezkiadásban. „Minden évben, amikor kihozunk egy új lemezt, azt látjuk, hogy a zeneipar még jobban megváltozott. Nagyjából albumról albumra 30 százalékkal csökkennek a CD eladások. Épp most rúgták ki negyven barátunkat a Roadrunner nemzetközi részlegétől, ami elég komoly leépítés, de nem tudom, mit eredményez. Az viszont biztos, hogy mindez annak a dominó-effektusnak a hatása, hogy az emberek nem vesznek zenét, nem fordítanak rá pénzt. Sokak számára a zene már nem bír értékkel emiatt, úgy érzik, a zene ingyen jár, így a bandák szép lassan tűnnek el. Fogalmam sincs, tisztában vannak-e ezzel a srácok, de a zenekaroknak rengeteg tekintetben kell komoly megszorításokat eszközölni minden téren: a merchandise-ban, a turnézásban, a felszerelések terén… És az emberek ezt nem látják. Azt kérdezgetik tőlem is, milyen milliomosnak lenni. Én meg: szórakozol velem, kölyök? Azon izzadok, hogy kifizessem a kibaszott lakbéremet!”

Annyi már bizonyos, hogy a Trivium felteszi majd az albumra az egykori kultikus street rock zenekar, a Heavens Edge 1990-es Skin To Skin dalának feldolgozását.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 D.Dani 2012-07-03 21:42
Szinte már hallom a Trivium verziót! :)
Idézet
 
 
+4 #1 Equinox 2012-07-03 20:53
Kurva jó ez a Heavens Edge nóta, scoda h ilyet dolgozik fel a Trivium, pirospont érte.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.