Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Történetének első turnéjára indul ősszel a Temple Of The Dog

0418tod3Tegnap számoltunk be róla, hogy akár kiadatlan felvételek is felkerülhetnek majd a Temple Of The Dog albumának újrakiadására, azóta azonban komoly új fejlemények mentek végbe: a Soundgarden és a Pearl Jam tagjaiból álló szupergroup ősszel újjáalakul karrierje első turnéjára.

A Temple Of The Dog projekttel a Mother Love Bone herointúladagolásban elhunyt énekesének, Andy Woodnak állítottak emléket egykori barátai és zenésztársai. A formációban Cornell és a Soundgarden dobosa, Matt Cameron (aki ma már a Pearl Jamben is játszik) mellett a Mother Love Bone egykori és a Pearl Jam későbbi tagjai vettek részt, így Jeff Ament basszer és Stone Gossard gitáros, illetve Mike McCready gitáros és Eddie Vedder énekes, akinek hangját egyébként az album nagy slágerében, a Hunger Strike-ban hallhatta először a világ. A csapat a maga idejében mindössze egyszer lépett fel élőben, méghozzá 1990. november 13-án, Seattle-ben, a lemez pedig a következő év áprilisában jelent meg. Miután később beütött a grunge, a Temple Of The Dog iránt is megnövekedett az érdeklődés: az album az amerikai listák ötödik helyéig jutott, és platinalemez lett az Egyesült Államokban.

A formáció ezután már csak alkalmi, részleges együttjátszásokig jutott: az 1992-es Lollapalooza turnén, ahol mind a Soundgarden, mind a Pearl Jam jelen volt, párszor elhangzott néhány dal, illetve az utóbbi években is játszottak itt-ott, ilyen-olyan leosztásban együtt dalokat a tagok. Most azonban végre összejön, amire oly sokan vártak: a zenekar öt amerikai városban – Philadelphiában, New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben és természetesen Seattle-ben – játszik majd élőben novemberben. „Össze akartuk hozni az egyetlen olyan dolgot, amire sosem nyílt alkalmunk: koncertezni, és megnézni, milyen érzés abban a zenekarban játszani, amit huszonöt évvel ezelőtt otthagytunk”, mondja a körútról Cornell. Közben az is kiderült, hogy az UMe gondozásában szeptember 30-án jelenik meg a nagylemez huszonöt éves jubileumi újrakiadása, amelyet újra is kevert Brendan O’Brien.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.