Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

TNT: szívroham után padlógázzal

A Farewell To Arms címmel jelenik meg jövő év elején a norvég TNT új lemeze, ami az előzetes hírek szerint jóval tradicionálisabb, keményebb és direktebb lesz, mint a nemrég szívrohamon átesett Tony Mills énekessel készített előző két album.

A kultikus melodikus/AOR banda kísérletezősebbre, poposabbra vett utolsó lemezei, a The New Territory és az Atlantis nem arattak osztatlan sikert a rajongók körében, így a gitáros Ronni LeTekro belátta, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. A januárban esedékes A Farewell To Arms az előzetes hírek szerint a TNT legkeményebb lemeze lesz az 1984-es Knights Of The New Thunder óta. A producer maga LeTekro volt, és a dalok oroszlánrészét is ő írta az angol frontemberrel, Tony Millsszel karöltve. A lemezen olyan dalok szerepelnek majd, mint a Don't Misunderstand Me, az Engine, a Take It Like A Man – Woman! vagy a God Natt, Marie. LeTekro és Mills társai a ritmusszekcióban Victor Borge basszusgitáros és Diesel Dahl dobos.

Az énekes egészségi állapota jelenleg kielégítő: Mills augusztusban, a munkálatok végeztével szívinfarktust kapott az oslói repülőtéren, de a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően szerencsére nem történt végzetes tragédia.

A TNT hazáját leszámítva sosem vált igazi sztárrá, melodikus körökben azonban a mai napig etalonnak számítanak olyan albumaik, mint az 1987-es Tell No Tales és az 1988-as Intuition. A zenekar a '90-es években kísérletezősebb vonalon mozgott, többször szét is széledtek, de a 2004-es New Religion ismét megszilárdította táborukat. Tony Mills a klasszikus felállás énekese, Tony Harnell távozását követően került a csapatba.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.