Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenegy év után új stúdióalbummal jelentkezik az Enchant

0729enchantAki igazán szereti a progresszív metalt, annak aligha kell bemutatni a műfaj egyik Bay Area-i zászlóvivőjét, az Enchantet. A zenekar nagyon rég nem jelentkezett új lemezzel, ám a várakozásnak végre vége: szeptember végén The Great Divide címmel érkezik a folytatás.

„Nos, srácok, végre itt van!”, mondja az új albumról Douglas A. Ott, az Enchant alapító gitárosa. „Volt idő, amikor bizonytalan voltam az Enchant jövőjét illetően, de nincs okotok félni: tíz év után elkészítettünk egy új lemezt, amire rendkívül büszkék vagyunk. Kilenc vadonatúj Enchant-szám, köztük egy instrumentálissal: a zene klasszikus Enchant, de néhol újszerű elemekkel. Sok időbe telt összerakni, de bizonyosan megérte a várakozást…”

Az Enchant legutóbb 2003-ban adott ki stúdiólemezt Tug Of War címmel, és 2004-ben adtak magukról utoljára életjelet egy Live At Last című dupla élő anyaggal. A zenekar jelenlegi felállásában Ott és Ted Leonard énekes mellett Ed Platt basszusgitáros, Bill Jenkins billentyűs és Sean Flanegan dobos érdekeltek, vagyis az ötösfogat összeállítása megegyezik a Tug Of Wart elkészítő kvintettel. A bandához kapcsolódó hír, hogy az InsideOut szeptember 1-jén, mintegy az új lemez felvezetéseként bakeliten is kihozza első lemezüket, az 1993-as A Blueprint Of The Worldöt, amely a maga idejében sosem jelent meg ebben a formátumban. A kiadvány speciális változatára az eredeti tíz szám mellett egy bónusz is felkerült majd.

Ted Leonardet egyébként szeptember 10-én a Spock's Bearddel is el lehet csípni Budapesten a Livesound szervezésében, részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.