Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Titokzatos megaturnéra készül a Def Leppard?

A Def Leppard tagsága látszólag szanaszét szaladt az utóbbi hónapokban, hiszen Joe Elliott énekes a Down N' Outz nevű projekt élén adott ki feldolgozáslemezt, Vivian Campbell gitáros a Thin Lizzyvel turnézik, és a többiek is mind elvannak a saját kis privát ügyeikkel. Az év második felében azonban nemcsak koncertlemezre készülnek, de a pletykák szerint egy roppant komoly összeállítású amerikai turnéra is.

„Különösen Joe Elliott számára volt fontos, hogy szünetet tartsunk, mert kicsit kiégett", nyilatkozta a Def Leppard körüli ügyekről a Rush On Rocknak a jelenleg épp a Thin Lizzy aktuális felállásában Európát körbeturnézó Vivian Campbell gitáros. „Öt évig turnéztunk szinte szünet nélkül, aminek kezdtek meglátszani az eredményei... Ami a többieket illeti, azt igazság szerint nem tudom, mit csinál mostanában Rick Savage, de Rick Allen és Phil Collen is elfoglaltak a saját egyéb bandáikkal. Azt hiszem, Joe nem akart mindent takarékra tenni, csak a Def Leppard dolgaiból szeretett volna kikapcsolódni egy kis szünet erejéig."

A Thin Lizzy sztori Vivian bevallása szerint ismét felélesztette benne a gitározás imádatát. „Lassan húsz éve vagyok a Def Leppard tagja, és ha őszinte akarok lenni, ez a meló gitárosként nem jelent számomra valami iszonyatosan nagy kihívást... A szólók nagyrészét Phil Collen játssza, én pedig azt, ami nekem jut. A Lizzy azonban megint szerelemre gyújtott a gitározás iránt!"

Campbell elárulta: a Leppardnak már akad néhány új dala, de még nem tudni, pontosan mikor és milyen formában hozzák majd nyilvánosságra ezeket. Néhány akár az idén esedékes élő albumra is felkerülhet, de egy esetleges EP-ről is felreppentek már hírek. A koncertlemez Joe Elliott egy korábbi nyilatkozata szerint inkább az utóbbi 10-15 év dalaira koncentrál majd, mintsem a Pyromania – Hysteria – Adrenalize sikerhármas feledhetetlen slágereire, a Come On Come On, a Nine Lives és a Rock On szinte biztosan felkerülnek majd rá ebből az évtizedből. A Def Leppard mindenesetre nem kis meló elé néz majd az anyag összeállítása közben, hiszen legutóbbi turnéjuk minden egyes buliját felvették, vagyis minden egyes dal esetében nagyjából ötven változat közül kell majd kiválogatniuk a legjobbakat. A zenekar egy olyan box setet is tervez, ami az egész karrierjüket összefoglalná, utóbbi esetében azonban előbb még rendezniük kell a jogi hátteret.

A csapat nyártól Észak-Amerikában turnézik majd, egyes híresztelések szerint a Kansas és a Heart társaságában, de hivatalos forrásból egyelőre még nem erősítették meg ezeket a pletykákat. Miután a koncertsorozatnak vége, minden bizonnyal nekilátnak majd a 2008-as Songs From The Sparkle Lounge folytatásának is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.