Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tiszteletbeli zenei doktorátus Bruce Dickinsonnak

Tiszteletbeli doktori címet vehetett át Bruce Dickinson július 19-én a londoni Queen Mary Egyetem zenei szakán a zenei iparághoz történt hozzájárulásának elismerése gyanánt. Dickinson 1979-ben már szerzett egy fokozatot történelemből ugyanitt, többek között ennek köszönhetően kapta a '80-as évek első felében közismert becenevét, a Conan The Librariant.

Dr. Bruce Dickinson kedden vette át diplomáját David Baker professzortól, aki az egyetem orvosi karának oktatója. Az intézmény Nagy-Britannia egyik legelismertebb kutatás-centrikus oktatást folytató egyetemének számít, karain és tanszékein gyakorlatilag mindent oktatnak a reál tantárgyaktól kezdve egészen a társadalomtudományokig. Az egyetemen összesen 14 ezren tanulnak, kétezren folytatnak posztgraduális tanulmányokat, és mintegy háromezer főből áll az alkalmazottak listája.

„Annak idején a szüleim azt akarták, hogy katona legyek, de ragaszkodtak hozzá, hogy előtte lediplomázzak", mondta korábbi egyetemi tanulmányairól az Iron Maiden frontembere. „Ez persze csak amolyan fedőtevékenység volt, mert amint elkezdtem egyetemre járni, nekiálltam zenekarozni is." Bruce ugyanakkor a későbbiekben a szövegírás terén igencsak kamatoztathatta kiterjedt történelmi műveltségét, és az interjúkban sem fogta vissza magát, ha ezekről kérdezték: emiatt ragadt rá a '80-as évek első felében a Conan The Librarian („Conan, a könyvtáros") becenév is.

A Maiden új válogatáslemeze, a From Fear To Eternity nyár elején került a boltokba.

 

Hozzászólások 

 
#2 M 2011-07-21 16:39
a képen szakadtam :) nem hallgatom ugyan a maiden-t, de ezért respect bruce-nak
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2011-07-21 10:34
Már ezért a képért érdemes volt idekattintani! Először azthittem, hogy montázs, de kiderült, hogy valós. Brian May-ről olvastam korábban hasonlót. Emberi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.