Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Remedy Engine: bemutatta új videóját a Dystopia

Megjelent a Dystopia új nagylemeze. A zenekar most a The Remedy Engine című dal videóját tette közzé a Building Bridges albumról.

0323dystopia

A HammerWorld július-augusztusi számának CD-mellékleteként jelent meg négy év után a szegedi Dystopia új albuma, a Building Bridges. Az ezúttal is angol nyelven készült korong kilenc számot tartalmaz, és a Miracle Sound stúdióban készült az énekes/gitáros Vári Gábor irányítása alatt. A Building Bridges a magazin mellékleten kívül digitálisan is elérhető az online streaming- és letöltő oldalakon.

„A Building Bridges számai hozzánk képest nagyon gyorsan születtek”, mondja a zenekar. „A régebbi alkotó folyamatainkhoz képest szinte nyoma sem volt kreatív gátlásoknak, mondhatjuk, hogy egy inspirált szakaszt képvisel a 2018-­as korongunk. A dalok egyáltalán nem tervezett sorrendben, vagy egy tematika szerint születtek, így minket is meglepetésként ért, amikor kiderült, hogy a nóták egy koncepció mentén is összerendezhetők, és bár nem volt tervben ilyesmi, jóformán kimondhatjuk, hogy koncept­albumról van szó. A koncepció pedig nem más, mint az önmegismerés viharos folyamata, amin valahol minden embernek keresztül kell mennie (jobb esetben).”

Az album artwork­jét Kókai Barnabás (Barber’s Art) készítette, aki az utóbbi években olyan előadókkal dolgozott együtt, mint az Apey and the Pea, Fish!, Tankcsapda, Depresszió, sőt a Rockmaraton aktuális arculatát is ő tervezte. A zenekar a megjelenés örömére most bemutatta a The Remedy Engine című dal videóját. „Ahogy a beharangozó Purge Yourself esetében, a videót most is Porkoláb Norbert készítette, akinek munkái között ott szerepel a Perihelion, az Anchorless Bodies, vagy épp a Leander Kills is, az Anna and the Barbies­nak forgatott filmjével pedig több komoly nemzetközi filmes díjat is bezsebelt. Norbi munkájában számunkra megvan az a bizonyos plusz hozzáadott érték, amitől az az érzésünk támad a kész termék láttán, hogy igen, egy metál videónak így kell kinéznie. Ezek ízlésbeli dolgok főleg, de mi nagyon hiszünk az ilyen apróságok erejében. Már a beharangozó Purge Yourself klipjében is éreztük ezt, pedig a körülmények tekintetében nem könnyítettük meg a dolgát. Most végre szárnyalhatott, volt tér, volt mit filmezni. Mi nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.