Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Distortion Field címmel július végén jelenik meg a Trouble új lemeze

0517rwAhogy arról pár napja beszámoltunk, végstádiumba érkeztek a chicagói Trouble új albumának munkálatai – olyannyira, hogy Bruce Franklinék immáron a címet, a borítót és a megjelenési dátumot is közzétették. A visszatérőnek is megint nyugodtan nevezhető The Distortion Field az FRW Records gondozásában jelenik meg július 26-án.

Az új nagylemez hat évvel követi a legutóbbi Simple Mind Conditiont, és a chicagói doom legenda első albuma lesz Eric Wagner énekes nélkül, Kyle Thomasszal (Exhorder, Floodgate) a mikrofonnál, aki Kory Clarke-ot váltotta ugyanezen a poszton. „Kyle a legmeggyőzőbb énekesek közé tartozik, akiket csak valaha is hallottam, és a legkivételesebb azok közül, akikkel eddig együtt dolgozhattam”, mondja Rick Wartell gitáros. „Hihetetlen hangterjedelme és elképesztő ereje van, és nagyon jól ismeri a Trouble-t, hiszen huszonvalahány éve a rajongónk. Egy örökkévalóság óta ismerjük mi is, és tudjuk, hogy tökéletesen érti, miről szól a zenekar. A lehető legtökéletesebb emberként érkezett a fedélzetre, hogy elvégezze a munkát, és fantasztikusan teljesített.”

Zeneileg az album Rick szerint hamisítatlan Trouble muzsikát rejt majd. „A korai időkben érzésből írtunk, és nem nagyon érdekelt minket, mit szól majd ehhez bárki is. Súlyos riffeket gyártottunk, és úgy zenéltünk, ahogy az nekünk tetszett, de a külső hatások így is megragadhatják az embert, és sugallhatják neki, hogy mit csináljon. Amikor ezt az albumot írtunk, megint úgy álltunk hozzá, hogy nem érdekel, mit gondol róla bárki is, úgy csináljuk meg, ahogy nekünk tetszik. Szóval amolyan visszatérés ez a gyökereinkhez, miközben a zenekar hosszú történetének ízeit is kombináljuk. Mivel a csapatban két különböző stílusú dalszerző alkot Bruce Franklin és az én személyemben, változatosság érvényesül a nótákban: Bruce sokkal inkább egyfajta ’70-es éveket idéző groove-val alkot, és én hozom inkább az old school, doomos dolgokat. És ha ezt a kettőt összeteszed, megkapod a Trouble-t.”

0517tcA veterán Bill Metoyer producerrel készített The Distortion Field dallistája az alábbi:

01. Sink Or Swim
02. Paranoid Conspiracy
03. Glass Of Lies
04. The Grey Chill Of Autumn
05. When The Sky Comes Down
06. Butterflies
07. Your Reflections
08. Have I Told You
09. The Apple From The Snake
10. Hunters Of Doom
11. Sucker
12. The Broken Have Spoken

A csapatnak Wartell, Franklin és Thomas mellett jelenleg egy hivatalos további tagja van Mark Lira dobos személyében, az utóbbi évek basszusgitárosa, Shane Pasqualla már nincs a zenekarban. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a lemez felvételeiben részt vett-e.

 

Hozzászólások 

 
#4 imi 2013-05-19 23:54
aaaaaaaaaaa, erre vártam már mióta!
Idézet
 
 
+1 #3 Venomádi 2013-05-17 15:53
Szerintem a borító és a cím is kurva jó, a Motörhead és pár banda mindig is ez volt nálam a csapat akikre mindig számíthatok, amúgy meg magasról leszarom ki terjeszti az anyagot, itt is legyen azt csá :D
Idézet
 
 
+2 #2 The_Sentinel 2013-05-17 12:22
Hát a borító megint nem lett túlagyalva...:-) Mondjuk le van szarva, ha a lemez jó lesz. Márpedig jó lesz.:-(
Idézet
 
 
+1 #1 janómanó 2013-05-17 10:09
Egy új Trouble lemez híre mindig nagyon jó de, a doom stílus egyik alapbandájának miért kell megint egy ilyen metal szempontból nevenincs kiadóhoz szereződnie? Nem hiszem, hogy ne akadna olyan kiadó akik hathatósabban tudnának velük foglalkozni (season of mist, napalm stb). Valahogy úgy érzem ez a FRW sem fogja igazán jól futtatni ezt a lemezt. Persze lényeg a minőség, amiben azért megbízom :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.