Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Cult: Led Zeppelint, Stoogest idéző energia

Csak áprilisban jelenik meg az új The Cult nagylemez, ami Chris Wyse basszer szavai szerint energikus, rockos hangzásvilágú lesz. Ian Astburyék ismét Chris Goss producerrel dolgoznak, albumcím egyelőre még nincs.

„Az új lemez már majdnem kész, Ian talán épp most nyomja fel az énektémákat”, mondta Chris Wyse basszusgitáros a ViperRoomnak. „Energia szempontjából olyan Zep / Stooges keverék az album, és komolyan hiszem, hogy a mélység új szintjeit villantja fel a The Cultnál.” Wyse szerint a lemez 2012 áprilisában jelenik meg, a kiadó a Cooking Vinyl lesz, a producer pedig ismét Chris Goss, a Masters Of Reality főnöke. A zenekar jelenlegi felállásában a két főarc, Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros, illetve Wyse mellett Mike Dimkich ritmusgitáros és John Tempesta dobos érdekeltek még.

A The Cult pár év kihagyást követően az előző évtized elején alakult újjá, ám azóta is ciklikusan zenélgetnek: a 2001-es Beyond Good And Evil turnéit követően évekig szünetet tartottak, csak 2007-ben adták ki a folytatást Born Into This címmel. Időközben kétszer is jártak Magyarországon, először a 2006-os soproni VOLT Fesztiválon, majd a következő évben egy önálló turnén a Petőfi Csarnokban. Ian Astbury akkoriban azt nyilatkozta, hogy a Born Into This akár a banda legutolsó stúdiólemeze is lehet, de eszerint mégsem bírják ki egymás nélkül huzamosabb ideig.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.