Shock!

március 30.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Cult: kora ősszel érkezik az új nagylemez

Ismét stúdióban dolgozik a The Cult, méghozzá Chris Goss producer (Kyuss, Queens Of The Stone Age, Masters Of Reality) segítségével. A brit hard rock banda következő anyaga valószínűleg ősz elején kerül a boltokba. A zenekar tagjai Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros mellett Mike Dimkich ritmusgitáros, Chris Wyse basszer és John Tempesta dobos.

A The Cult pár év kihagyást követően az előző évtized elején alakult újjá, ám azóta is ciklikusan zenélgetnek: a 2001-es Beyond Good And Evil turnéit követően évekig szünetet tartottak, csak 2007-ben adták ki a folytatást Born Into This címmel. Időközben kétszer is jártak Magyarországon, először a 2006-os soproni VOLT Fesztiválon, majd a következő évben egy önálló turnén a Petőfi Csarnokban. Ian Astbury akkoriban azt nyilatkozta, hogy a Born Into This akár a banda legutolsó stúdiólemeze is lehet, de eszerint mégsem bírják ki egymás nélkül huzamosabb ideig...

Az újabb közös munka első kézzelfogható jele a tavaly nyáron digitálisan kiadott single, az Every Man And Woman Is A Star volt, de a készülő új The Cult anyag irányvonaláról egyelőre keveset sejteni, főleg, hogy a banda sosem készített két egyforma lemezt. A harapós, riffcentrikus Beyond Good And Evil mindenesetre szinte egyöntetűen pozitív fogadtatásra talált úgy a rajongók, mint a kritikusok körében, míg az agyasabb, kevésbé direkt Born Into This már jobban megosztotta a tábort. Az azonban mindkettőre igaz, hogy nem hozták vissza a banda fénykorát: a 2001-es anyag ugyan több mint 500 ezer példányban kelt el világszerte, de ezt mind a kiadó, mind a zenekar enyhe csalódásként értékelte, a Born Into This pedig már a meredeken zuhanó példányszámok korszakában került a boltokba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.