Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tényleg nem tudom, miért nem csináltunk lemezt”

Tizenkét éve, a 2005-ben kiadott Mezmerize és Hypnotize kettős anyag óta nem hozott ki friss dalokat a System Of A Down. John Dolmayan dobos szerint minden adott lenne ehhez, mégsem képesek összerántani magukat…

0526soad

Noha tavaly már arról volt szó, hogy ténylegesen jön az új System Of A Down, a csapat dobosának friss interjúja szerint a dolog mégsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. „A zenekarunkban nem az jelenti a nehézséget, hogy valamelyikünk szétzuhan vagy valami kellemetlen helyzetbe kerül”, mondta a 107.5 Las Vegas rádióállomásnak John Dolmayan. „Az a fő kérdés, hogy összejövünk-e csinálni valamit. Próbáltam tegnap is Los Angelesben, és én sem tudom, miért nem jövünk ki egy új albummal. Nagyon elkeserítő ez az egész… Két éve konkrétan szó volt a dologról, szándékunkban is állt stúdióba vonulni és befejezni a lemezt. Ami az ütemezést illeti, mindenkinek megvolt a maga véleménye arról, mikor jön össze a dolog. Szerintem már tíz éve meg kellett volna történnie. És az a vicces ebben az egészben, hogy ha összejövünk a stúdióban, mindenki remekül megtalálja a hangot a másikkal. Állatira élvezzük a turnézást is. Ha rajtam múlik, az elmúlt tizenkét évben öt lemezt is kiadtunk volna. Szerintem a saját dolgunkat nehezítjük meg, mert az embernek véges idő áll a rendelkezésére. Ha más nem, hát Chris Cornell váratlan halála is azt mutatja: bármikor elérkezhet a vég. Ez kicsit azért perspektívába helyezi a dolgokat, az ember pedig rádöbben, mennyi időt vesztegetett el, és mennyire értékes az idő. Tényleg nem tudom, miért nem csináltunk lemezt, mert a jelek szerint mind kijövünk egymással. Jól érezzük magunkat együtt, ma is nagyszerű zenét írunk közösen. Szerintem simán kihozhatnánk egy fantasztikus albumot.”

John szerint ha döntés születne róla, a zenekar nagyon gyorsan ki tudna hozni egy új anyagot. „Az elmúlt évet gyakorlatilag a stúdióban töltöttük, és eddig nagyjából tizenöt dalt raktunk össze, amelyek szerintem simán felérnek bármihez, amit a múltban csináltunk, vagy akár még jobbak is azoknál. És nem mondanék ilyesmiket, ha nem lenne mögötte semmi. Jobbak vagyunk, mint valaha, feszesebbek vagyunk, mint valaha, pontosan tudjuk, mit csinálunk, és a dalaink is ott vannak a szeren. Csak azon múlik minden, hogy összejöjjünk, és félretegyük azokat az akármilyen nézetkülönbségeket, amelyek egyébként soha nem jönnek felszínre, ha együtt vagyunk. Majdnem olyan ez, mintha két System Of A Down létezne…”

A System Of A Down nyáron Európában turnézik, a június 14-17. közötti Novarockon, illetve június 12-én, a prágai O2 Arenában aránylag egyszerűen el lehet csípni őket.

 

Hozzászólások 

 
#5 shmonsta 2017-05-27 13:18
Idézet - revdav11:
Régebben azt hittem, hogy az egész tökölés csak Serj miatt van, mert operázgat meg baloldali tüntetéseket szervez inkább.

De amióta a 2012-re igért Scars on Broadway lemez is "elfelejtett" kijönni, azóta gondolom, hogy nem csak Serj-ben lehet a hiba.

És még amúgy az sincs, hogy mindenki más projektekre fókuszálnak, mert évek óta egyikük se adott ki SEMMILYEN új anyagot.
Ja és a 2 éve Örményországban felvett DVD-ről sincs semmi hír azóta se...

Ha minden jól megy a Novarockon elcsípem őket, kíváncsi vagyok bevállalnak-e 1-2 új számot.


Ez azért végül is majdnem az: https://www.youtube.com/watch?v=uXpEcumKktk

Amúgy nem irigylem, tényleg elkeserítő lehet neki látni, hogy mennek az évek, és nem történik semmi, pedig adott körülmények között ő mindent megtesz érte amit lehet.
Idézet
 
 
+1 #4 Codename333 2017-05-26 15:01
sosem értettem ezt a töketlenkedést....a Tool-nál sem és ezeknél sem nagyon látom mi az akadálya ennek....ha minden megvan akkor mi a fazsért nem leeht befejezni egy lemezt? :D Mit kell filozofálni ezeken.....imádom a zenéjüket de már UNOM...pont ez a bosszantó h nem halt meg senki a bandából.Állítása szerint jól kijönnek....akkor?.....
Idézet
 
 
+1 #3 revdav11 2017-05-26 14:50
Régebben azt hittem, hogy az egész tökölés csak Serj miatt van, mert operázgat meg baloldali tüntetéseket szervez inkább.

De amióta a 2012-re igért Scars on Broadway lemez is "elfelejtett" kijönni, azóta gondolom, hogy nem csak Serj-ben lehet a hiba.

És még amúgy az sincs, hogy mindenki más projektekre fókuszálnak, mert évek óta egyikük se adott ki SEMMILYEN új anyagot.
Ja és a 2 éve Örményországban felvett DVD-ről sincs semmi hír azóta se...

Ha minden jól megy a Novarockon elcsípem őket, kíváncsi vagyok bevállalnak-e 1-2 új számot.
Idézet
 
 
+2 #2 Zsolti 2017-05-26 13:40
Én sem érem, miért nem csináltak lemezt. Bírtam és a Scars On Broadwayt, hát az már egy fél System volt, de annak is 9 éve, hogy az a lemez megjelent és annyira azért nem volt jó, hogy ennyi időn át kihúzza vele az ember SOAD nélkül.
Idézet
 
 
+1 #1 cápaidomár 2017-05-26 13:32
"a jelek szerint mind kijövünk egymással"

Tipikus melléduma. Mi az, hogy a jelek szerint? Vagy kijöttök egymással, vagy nem. Nem kellenek ehhez jelek.

"eddig nagyjából tizenöt dalt raktunk össze, amelyek szerintem simán felérnek bármihez, amit a múltban csináltunk, vagy akár még jobbak is azoknál"

Hát persze.

"Jobbak vagyunk, mint valaha, feszesebbek vagyunk, mint valaha, pontosan tudjuk, mit csinálunk, és a dalaink is ott vannak a szeren. Csak azon múlik minden, hogy összejöjjünk, és félretegyük azokat az akármilyen nézetkülönbsége ket, amelyek egyébként soha nem jönnek felszínre, ha együtt vagyunk."

??? Ennek már végképp bajos a logikája. Ha már marketing szövegel (mert ezt magyarázatnak nehéz lenne eladni) legalább ködösítene úgy, mint egy igazi profi. Mint mondjuk egy Lars.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.