Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes a Rockmaraton külföldi fellépőlistája

0407rmVéglegessé vált a Rockmaraton külföldi fellépőgárdája. Az eddig bejelentett nevekhez most a Napalm Death, az Enslaved, a svéd Shining, a The UK Subs és a The Rumjacks is csatlakozik.

Nemzetközi frontról összesen harminc zenekar érkezik, az utolsó ötösben konfirmált a Napalm Death. Az 1981-ben alakult angol grindcore-csapat a stílus egyik alapzenekara, az elmúlt több, mint harminc évben töretlenül népszerű. Legutóbb 2015-ben jelentkeztek friss anyaggal, az Apex Predator - Easy Meat dalai mellett biztosan hozzák majd a klasszikusokat is.

Az extrém/black metal kedvelői örülhetnek az Enslaved csatlakozásának – a norvég alakulat szintén tavaly jelentkezett új kiadvánnyal, hazai színpadon is bizonyították már, hogy nem csak lemezen, élőben is lehengerlőek. Egy másik skandináv csapat, a svéd Shining is fellép Dunaújvárosban – stílusukat a vidám című debütanyag, a Submit To Self-Destruction óta a leggyakrabban csak suicidal black metalként aposztrofálják, egy kellően borongós hangulatú koncertre lehet tőlük számítani. A brit punk alapnevének számító UK Subs is képviselteti magát a Rockmaraton színpadán. A Bad Religionnel egy időben alakult csapat sokat koncertezett Iggy Poppal is – a punk és a metál vegyítésével pedig egy ma is érvényes hullámot indítottak el. A kelta punkrock egyik jeles képviselője, a The Rumjacks első ízben látogat el hazánkba: júliusban megmutatják, hogyan is buliznak Ausztráliában.

Ezzel az öt zenekarral teljessé vált a line-up a Rockmaraton Fesztiválon: a harminc külföldi banda között olyan nagy neveket sikerült lekötni a szervezőknek, mint az Amon Amarth, a Megadeth vagy a Bad Religion. A világtörténelem leghosszabb rockfesztiválján több mint száz magyar zenekar is fellép, többek között érkezik a Road, az Ossian, a Depresszió, a Paddy And The Rats, az Ektomorf, és a Pokolgép is.

A maratoni programdömpingnek ezúttal is a tavaly jól bevált dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont, így a koncertek után az árnyékos kempingben és strandon pihenhetnek a fesztiválozók. Tíz- és hatnapos, hétvégi és kombinált hétvégi bérletek valamint napijegyek kaphatóak a Rockmaraton weboldalán és a Ticketportal hálózatában.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 RobertThorn 2016-04-08 05:05
Minden tiszteletem a felhozatalért, és valószínűleg remek fesztivál is lesz (jó is, hogy végre van megint itthon ilyen)..
..de aki ezt a linkelt weblapot szerkeszti, azt ideje lenne nyakon hajítani. Például a lótúróért nem lehet a napi beosztást (vagy ha nincs teljesen kész, akkor legalább azokat, akiknek az időpontja már biztos) itt rendesen lecsekkolni.
Kábé mintha bemennék egy kisboltba és az összes árcímke az ajtóra lenne ragasztva, mondván 'jó ha tudod, nálunk vannak termékek, amik ennyibe kerülnek'. Egyébként meg találd ki magadtól, hogy melyik melyikre vonatkozik. :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.