Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szolnokon játszik a Guns N’ Roses ex-gitárosa

0306gilbyElfogadta a Tiszavirág Fesztivál szervezőinek felkérését Gilby Clarke amerikai gitáros-zeneszerző, a legendás Guns N' Roses egykori ritmusgitárosa: a Los Angeles-i zenei élet jelenleg is aktív alakja június 20-án játszik az ingyenes szolnoki rendezvényen.

Az idén 52 éves gitáros-zeneszerzőt a legtöbben a Guns beugró gitárosaként ismerhetik, ami nem véletlen, hiszen Gilby a csapat ikonikus figurája, Izzy Stradlin távozása után került be az akkor csúcson lévő Guns N' Rosesba 1991-ben, és ő játszott a csapat elképesztően sikeres Use Your Illusion turnéin, illetve az eredeti banda hattyúdalát jelentő 1993-as „The Spaghetti Incident?" feldolgozásalbumon is. Gilby legkedvesebb emléke a csapatban eltöltött négy évről – finom iróniával – az, hogy a GN'R-ről mintázott flippergép Gilby üzemmódban is játszható. A Guns N' Roses 2012-es Rock'N'Roll Hall Of Fame beiktatásán ugyan fellépett a csapattal, de ő maga nem került be a Hírességek Csarnokába.

Gilby Clarke 17 éves punk srácként került bele a hollywoodi zenei életbe. A kezdeti sanyarú évek után olyan zenekarok tagja volt, mint a Candy vagy a Kill For Thrills, ahol már mint énekes/gitáros villanthatta meg Lennon-szerű énekstílusát. A Guns Axl Rose-féle privatizációja elején Gilby kikerült a zenekarból és szólókarrierbe kezdett. Az egykori zenésztársakkal megmaradt a jó kapcsolat, aminek eredményeképpen gitárjátéka hallható a Slash's Snakepit első albumán, az It's Five O'Clock Somewhere-en, de dolgozott Nancy Sinatrával, az MC5-el, a Hearttal, vagy a KISS-főnök Gene Simmonsszal is. 2006-ban látható volt a VH1 csatorna „Rockstar Supernova" produkciójában, ahol a Mötley Crüe dobosával, Tommy Lee-vel és az ex-metallicás Jason Newsteddel szerepeltek. Legutóbbi szólólemeze 2007-ben jelent meg Gilby Clarke címmel. A gitáros június 20-án, 22.30-kor lép fel a szolnoki Tiszavirág Fesztivál nagyszínpadán. Gilby a Guns 1992-es népstadionos buliját leszámítva eddig mindössze egyszer, 2006-ban koncertezett Magyarországon.

Az egyedi hangulatú, a nagyközönség számára kevésbé ismert, de annál különlegesebb, érdekesebb zenei produkciókat jellegzetes atmoszférájú környezetében felvonultató szolnoki rendezvény immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Tisza-parti város legszebb részén. A zenei programok mellett kamaraszínházi előadásokkal, kertmozival, gasztronómiai különlegességekkel, házi sörökkel és a hazai családi borászatok minőségi kínálataival várják a fesztiválozókat június 17–21-e között. A fesztivál ingyenes! További részletek a hivatalos weboldalon és a Facebookon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.