Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szíve vitte el a GWAR gitárosát, utódja nem lesz

Szívkoszorúéri trombózis okozta a GWAR gitáros Cory Smoot halálát – áll a zenekar és a család hivatalos közleményében. A sokk rockerek Flattus Maximust megszemélyesítő tagja november 3-án hunyt el a banda turnébuszában, az észak-amerikai turné kellős közepén. A GWAR nyugdíjazza a gitáros figuráját.

 

Corynak korábban is voltak koszorúér-problémái, ezek vezettek végül trombózishoz és a muzsikus halálához. A GWAR éppen a kanadai határon készült átlépni november 3-án, amikor Smootot holtan találták a buszban.

A muzsikus 2002-ben lépett be a bandába a gitároskarakter Flattus Maximus ötödik inkarnációjaként: ő töltötte be a leghosszabb ideig ezt a megtisztelő posztot. A 34 éves Cory két lemezen producerként is erősítette a zenekart: korábban két másik csapatban, a Misguidedban és a Locus Factorban is érdekelt volt, de a GWAR mellett is futtatta a Mensrea formációt, illetve szólóprojektjét, a The Cory Smoot Experimentet.

A GWAR négytagú bandaként fejezi be aktuális amerikai turnéját, Flattus Maximust pedig örökre nyugdíjazták, vagyis a jövőben sem vesznek be új tagot Smoot posztjára. A csapat és kiadójuk a Metal Blade alapítványt hozott létre Cory várandós felesége, Jaime és a gitáros még meg nem született gyermeke számára.

 

Hozzászólások 

 
#1 TelekiPál 2011-12-07 19:50
Szerencsétlen. Nyugodjon békében.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.