Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Szétrúgjuk a Universal tökeit!”

Sokan nem értették, miét rögzítette újból a Def Leppard tavaly a Pour Some Sugar On Me-t és a Rock Of Agest, pedig a válasz egyértelmű: a háttérben komoly ellentétek húzódnak meg a zenekar és a régi sikeralbumok jogait birtokló Universal között. Joe Elliott énekes igen indulatos hangnemben kelt ki a cég ellen egy friss interjúban.

A Def Leppard képtelen volt zöldágra vergődni a Universallal a régi lemezek digitális kiadásait illetően: miután Joe Elliotték nem tudtak olyan módon megállapodni a céggel, ami mindkét félnek megfelelő lett volna, a zenekar a jövőben is folytatja a régi dalok úrjavételét és megjelentetését. Ennek legutóbbi eredménye egy ötdalos akusztikus mix volt klasszikus Leppard dalokból, amelyeket az iTunes-on tettek közzé. „Megpróbáljuk visszaszerezni a dalok tulajdonjogát, amik a Universalnál vannak, mi pedig jelenleg a digitális jogokon birkózunk velük", mondta Joe a Classic Rocknak. „És ameddig továbbra is ostoba faszfejként viselkednek, addig újra és újra fel fogjuk venni ezeket a nótákat. Ameddig nem sikerül valami emberi konklúzióval kikeverednünk ebből a nevetséges zsákutcából, azt fogjuk nekik mondani, hogy basszák meg. Két éve kezet ráztunk velük egy nagyszerű egyezség megkötése után, aztán valami másik faszkalap a cégnél leállította az egészet. Az életünkről és a zenénkről van szó, és nem fogjuk megengedni nekik, hogy olyan mértékben zsákmányoljanak ki minket, amennyire megpróbálkoznak ezzel."

Az énekes még tovább ment a beszélgetésben, amikor a banda és a cég kapcsolatát elemezte. „A Def Leppard sokmillió példányban elkelt régi lemezei nélkül a Universal távolról sem lenne olyan nagypályás játékos, mint amilyennek ma számít. A Bon Jovi befutásáig mi voltunk azok, akik felépítették azt a kurva céget! A belőlünk keresett pénzből építették fel a penthouse szusibárjukat, akárhol is van, és mégis úgy kezeltek minket, mint a szart. Egy ilyen helyzetben szétszállhatunk, mint a pitypang, vagy szétrúghatjuk a tökeiket. Mi pedig pontosan az utóbbit tesszük."

A Def Leppard igazi nagy áttörését meghozó Pyromania lemez január 20-án lesz harminc éves, így aznap a Klasszikushock rovatunkban is megemlékezünk majd róla.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.