Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Székesfehérváron már új dalt is játszik a Dream Theater

Habár csak szeptemberben jelenik meg az új Dream Theater album – az első, amin Mike Mangini dobol –, a zenekar az európai turnén már játszik majd friss szerzeményt. Vagyis aki augusztus 4-én megnézi őket a székesfehérvári Fezen Fesztiválon, biztosan fültanúja lehet egy új opusznak.

„A lemez valamikor szeptemberben jelenik meg", mondta John Petrucci gitáros az Artisan News Service-nek. „Ezzel párhuzamosan veszi kezdetét az amerikai turnénk, ahol már sok új nótát játszunk majd, és maga a show produkciós elemeit is az aktuális anyagra építjük. A nyári európai fesztiválokon viszont még csak egyet szedünk elő az új témák közül, egyébként vegyesen válogatunk a lemezeinkről."

Az új Dream lemez címe még mindig nem ismert, az azonban biztos, hogy a csapat a legendás Andy Wallace-re (White Zombie, Slayer, Sepultura, Nirvana satöbbi) bízta az album keverési munkálatait. Mielőtt azonban bárki is örömujjongásba kezdene, hogy véget ért a Dreamnél a „stúdióban írunk, külső fülek nélkül rögzítünk" munkamódszer kora: Andy nem producerként, csak keverősként vesz részt a melóban, a produceri teendőket továbbra is a zenekar – és elsősorban Petrucci – látja el.

A csapat augusztus 4-én hetedszerre játszik Magyarországon, a székesfehérvári Fezenen.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.