Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Számomra ma már nehéz zeneileg kreatívnak lenni”

Nem tervez visszatérést az aktív zenéléshez K.K. Downing. A Judas Priest pár éve távozott gitárosa szerint volt csapata remekül működik Richie Faulknerrel, neki azonban már a zenei ötlettára is eléggé kimerült negyven évnyi muzsikálás után.

„Boldog vagyok, hogy a Priest folytatja”, mondta Downing a Guitar Internationalnek. „Majdnem ott voltam az Epitaph turnén, szóval nem örültem, hogy így alakultak a dolgok, de sok-sok okom volt arra, hogy én már ne tartsak velük, mert nem voltam elégedett a helyzet állásával. Többek között a zenekar élő produkciójával sem. Úgy gondoltam, jobbak is lehetnénk, bár a rajongók ebből semmit sem vettek észre. De számomra a Priest mindig is olyan volt, mint egy lopakodó, és ezt szerettem benne a legjobban. És még ha öregszel, akkor is képesnek kell lenned a lehető legjobban teljesíteni. Az emberek nagy utat tettek meg és sokat fizettek azért, hogy lássanak bennünket, neked pedig ilyenkor biztosnak kell lenned abban, hogy 110 százalékot teljesítesz. Ennek mindig így kell lennie.”

K.K. jelenleg még azt sem tudja elképzelni, hogy akár vendégként ismét felbukkanjon a Priest színpadán. „Nem hinném, hogy ez valaha is megtörténne. Nagyon elégedett vagyok én is azzal, hogy Richie Faulkner gitározik a zenekarban. De nem gondoltam volna, hogy olyan valakit választanak, aki ennyi mindenben hasonlít rám, kinézetben meg mindenben. Ránézésre a rajongók számára nem sok minden változott.”

Downing ugyanígy önálló lemezben sem gondolkodik. „Számomra ma már nehéz zeneileg kreatívnak lenni. Szerintem ha még ma is támadnának jó ötleteim, és jó dolgokat írnék, továbbra is illenének a Priesthez. De ez negyven év után elég nehéz, aztán persze majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Sok felkérést kapok, hogy vendégszerepeljek mások lemezein, de a Cleopatra kiadó embereivel például elég rossz volt együtt melózni: bevontak egy The Who előtt tisztelgő anyagba, aztán a producer a végsőkig igazítgatta a szólókat, aztán véletlenszerű módon pakolta bele a dalba. A weboldalamon hallható, mit csináltam eredetileg… Szintén felnyomtam egy szólót Geoff Tate lemezére. Régebben is állandóan hívtak mindenhová, de én a Priestnek köteleztem el magam. Az viszont jólesik, hogy még mindig emlékeznek rám.”

A Judas Priest július 29-én a FEZEN-en játszik a Black Label Society és Gus G. társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 faktor69 2015-06-13 15:35
A Fezen idejére szállást keresek Fehérváron, fel tudok ajánlani dunaújvárosi szállást a Rockmaraton idejére.
Ha érdekel valakit a lehetőség, akkor jelentkezzen a faktor69@freema il.hu címen és privátban megbeszéljük.
Idézet
 
 
+9 #2 suizidium 2015-06-13 14:21
A Priest erős egy jelenség. A jugulator Blood Stained dalában pl. megmutatják hogy kell death metalos súlyossággal zúzni. Respekt Downing papának!
Idézet
 
 
+15 #1 the raven 2015-06-13 07:56
Szomorúságot olvasok ki a mondataiból...ez nem jó.Nagy veszteség egy ilyen zenész.Jó lenne,ha alkotna valamit,de ehhez szüksége van egy Tipton-ra,egy másik félre,én ezt olvasom a sorok között.Priest vagy semmi.Valahol megértem.40 év,az 40 év.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.