Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Survivor: már csak még egy Rocky-betétdal kellene

Távozását követően öt évvel visszatért a Survivorba Jimi Jamison énekes, így 2012-ben már vele a fronton jelenik majd meg a '80-as évek első felében rendkívül népszerű AOR zenekar új nagylemeze. A Survivor alapos világ körüli turnét is tervez jövőre.

Jimison a Survivor visszatérő lemeze, a 2006-os Reach megjelenése után lépett ki a zenekarból, pedig a csapat ezzel az anyaggal 1988 óta először adott ki teljes új stúdióalbumot. Az énekes az 1984-es, a sorban ötödik Vital Signs lemezen énekelt először a bandában, amelyet mind a kritikusok, mind a rajongók a valaha született legjobb AOR mesterművek között tartanak számon – igaz, a legsikeresebb produkciójuk nem ez volt, hanem az 1982-es Eye Of The Tiger, amelyen még Dave Brickle-nél volt a mikrofon. Utóbbi a címadó Rocky III betétdal sikerének köszönhetően csak az Egyesült Államokban több mint 2 millió példányban kelt el. A zenekar legismertebb jamisonos dala ugyanakkor ismét egy Rocky soundtrackes téma, a Burning Heart lett 1985-ben, amely a Stallone-sorozat negyedik részének vezető slágereként a Billboard-lista második helyéig verekedte magát.

Jamison egészen a banda 1989-es feloszlásáig énekelt a Survivorban, majd 2002-ben tért vissza a csapatba. 2006-os kilépése után helyét Robin McAuley (ex-MSG) foglalta el. A zenekar jelenlegi felállását rajta kívül Frankie Sullivan gitáros, Marc Droubay dobos, Billy Ozzello basszusgitáros és Walter Tolentino billentyűs/gitáros alkotják. Az új album 2012-re várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.