Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Súlyosabb volt Bruce Dickinson állapota annál, amit nyilvánosságra hoztak

0622bdNem csupán egy kisebb nyelvdaganatról, hanem egyenesen két rosszindulatú tumorról volt szó Bruce Dickinson esetében, akit május végén nyilvánítottak rákmentesnek. Az Iron Maiden énekese ugyanakkor saját bevallása szerint is egyre jobban érzi magát.

„Amin keresztülmentem, azon rengeteg más ember is keresztülmegy a mindennapokban”, mondta Dickinson a BBC-nek, miután átvette a Maidennel az O2 Silver Clef díjat Londonban. „Emberek ezrei kapják itt, Nagy-Britanniában és szerte a világon is nap mint nap a kezelést ilyesmire, a különbség csupán annyi, hogy én elég ismert ember vagyok. De szerencsés voltam, sikerült visszavernem a betegséget. Most meg mindenki azt mondja, hogy elmúlt. Tényleg egyre jobban is érzem magam, ahogy gyógyulok.”

Bruce most elárulta: a helyzet valójában súlyosabb volt, mint amit nyilvánosságra hoztak. „Valójában két daganatom volt: az egyik három és fél centiméteres, akkora, mint egy golflabda, a másik pedig két és fél centis, ami kicsit nagyobb is lett. De ezek jelentették az egyetlen tünetet – volt egy kinövés a nyakamon, ez volt a második daganat. Elmentem a dokihoz, aki egyből mondta is, hogy ez egy cseppet furcsa. Aztán mintát vettek, és közölték, hogy rákos a fejem meg a nyakam. Én meg: hát ez egy kicsit szívás… De aztán talpraállsz. Felhúzod a vitorlákat, és szembeszállsz vele. Nálam is ezt történt. Vicces, de mióta kezeltek, féltucatnyi olyan emberrel találkoztam, akik korombeliek, ugyanilyen tumoruk volt ugyanott, amivel hasonló kezelésben részesültek. Mindannyian a negyvenes és hatvanas éveik között vannak.”

Az énekes szerint a betegség a hangján nem hagyott nyomokat. „Minden rendben van. Most még lábadozom, szóval bárki elképzelheti, hogy milyen túljutni a sugárkezelés hatásain… A fejem belső részét gyakorlatilag megfőzték, méghozzá roppant hatásosan. De tudok énekelni, tudok beszélni.” Dickinson egyelőre még persze nem hajszolja túl magát, hiszen csupán két hónapja fejezte be a kezeléseket, és orvosai is azt mondták, hogy legalább egy évbe kerül majd, mire ténylegesen jól lesz. „Nem fogom megpróbálni erőltetni a dolgokat csak azért, hogy valamit bizonyítsak. Rengeteg időnk van még.”

Az Iron Maiden új, dupla albuma, a The Book Of Souls szeptember elején jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
+15 #4 Szőlő 2015-07-04 13:34
Örüljjünk a dupla lemeznek. Isten ments, hogy koncertezzen. Úgysem pihen soha. Azt se bánom, ha többé egy koncertet sem adnak, csak bja ne legyen, ennek a Csodálatos Embernek.
Idézet
 
 
+14 #3 Kelta Fagyí 2015-07-04 10:33
Mindig is tudtam, hogy Bruce a legjobb arc a metal színtéren.
De ez a rendkívüli hozzáállás, ehhez a súlyos betegséghez megmutatta rendkívüli Emberi nagyságát is....Megarespect!
Idézet
 
 
+12 #2 Igor Igorovics 2015-07-04 10:26
Idézet - Edu:
Nem semmi, szóval két daganatot is le kellett gyűrnie Bruce-nak. Örülök, hogy jobban érzi magát és igaza is van. Nem kell megerőltetnie magát, hogy bizonyítson, pihenjen csak és gyógyuljon fel teljesen ;D.

így van, teljesen egyetértek! Remélem a rajongók nem írnak majd olyanokat (jó, persze néhányan biztosan fognak), hogy mikor lesz már turné meg hasonlók. Gyógyuljon meg, ha kell 2 évig is pihenjen, hogy aztán újjult erővel csinálja azt amihez a legjobban ért. A legjobbakat!
Idézet
 
 
+18 #1 Edu 2015-07-04 06:31
Nem semmi, szóval két daganatot is le kellett gyűrnie Bruce-nak. Örülök, hogy jobban érzi magát és igaza is van. Nem kell megerőltetnie magát, hogy bizonyítson, pihenjen csak és gyógyuljon fel teljesen ;D.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.