Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Suicide Silence: „A rajongók nem hagyják, hogy beléjük ivódjon a zene”

Mint mi is megírtuk, rajongói fogadtatását tekintve, illetve anyagilag is komoly bukta a Suicide Silence új nagylemeze, a csapat azonban kitart az új irányvonal mellett. Hernan Hermida énekes szerint a közönség egyszerűen nem elég nyitott.

0309ss

„Amit látok, annak alapján a rajongók nem hagyják, hogy beléjük ivódjon a zene”, mondta Hermida a Live-Metalnak az új Suicide Silence-album csapnivaló fogadtatásáról. „És mindent megtesznek, hogy mások is úgy érezzenek, mint ők, de hogy őszinte legyek, ez nem számít sokat. Mindez nem töri meg a zenekart. Ettől mi még vagyunk, akik vagyunk. A nyitottabb rajongók hagyják, hogy átjárja őket a muzsika, azok pedig, akik félnek a zenétől, nem adnak esélyt neki. Majd ha látnak minket élőben, akkor fognak. Eljönnek a koncertre, és rádöbbennek: a zene továbbra is súlyos, és nagyon jól passzol a régebbi dolgainkhoz is. És ez ebben a legnagyobb.”

Hermida szerint a zenekar nem a rajongóknak, hanem elsősorban magának készítette az albumot. „Ha eleve az a célom, hogy megváltoztassam mások véleményét, akkor miért lepne meg, ha megváltozik a véleményük? Száz százalékig biztos voltam benne, hogy akár egyetlen sornyi tiszta énekre is sok negatív visszajelzést kapunk majd. Én azonban nem csak egyetlen sornyi tiszta éneket tettem fel a lemezre, hanem olyan énektémákat, amik totálisan kiakasztóak: olyan vokálok ezek, amelyek direkt módon kellemetlen érzéseket keltenek az emberekben, mert eleve kényelmetlen énekstílusban születtek. Nem az volt a célunk, hogy minél több lemezt adjunk el: ezek a témák félelemből, hisztériából, kétségbeesésből, lecsúszásból születtek. Nem azért csinálok dolgokat, hogy több lemezt adjak el, hanem hogy zenét, művészi alkotást készítsek. Ha aggasztanának az eladások, eleve meg sem csináltuk volna ezt a lemezt. Akkor AutoTune-nal kiigazítottuk volna az énektémákat, és valami kellemesebb élményt nyújtó anyagot csinálunk. Lett volna biztonsági háló, hogy abba zuhanjanak a rajongók. De épp az a lényeg, hogy nem akartam a kényelmesebb utat választani. Az volt a cél, hogy ehelyett legyen a dologban valami punk rock, valami heavy metal.”

A Suicide Silence június 15-én ismét Budapesten koncertezik. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+6 #7 maradonnna 2017-03-17 13:50
Szomorú dolog hogyha az öregek visszavonulnak ilyen csapatok veszik át a stafétabotot!a helyzet sajnos elég reménytelen!
Idézet
 
 
+4 #6 WMDMETAL 2017-03-17 11:41
Mitch ezért szétrugná a seggüket! :-)
Idézet
 
 
+8 #5 Codename333 2017-03-16 16:33
Azt azért elfelejtei megemlíteni kedves Eddie h a kommentelők között ugyna leeht sok a rosszakaró fröcsögő tee hee-ző hülyegyerek,de ugyankkor sok ember egy és ugyanazon véleméynen van.NEM AZ A BAJ HOGY MÁS,HANEM HOGY SZAR. :D Nekem sem lenne gondom ezzel a nu-metalos beütéssel sőt a silence még tetszett is hanem h borzasztó az ének.Kínosan nem megy eddinek a tiszta.....kb oylan mintha valaki fél lábbal akarna focizni majd megakarja magyarázni a többieknek ő játszák rosszul a játékot.....fölösleges szájkoptatás volt ez megint :D
Idézet
 
 
+4 #4 zombee 2017-03-16 14:50
Ez egy jó lemez. Nem eredeti, szó sincs róla, de a korábbi "faszbaülős" pózban gitározós crabcore sem volt az. Annál ez egyedibb, most nem több tucat más bandához hasonlít a hangzás, hanem csak egyhez.
De a dalok is jók.
Idézet
 
 
+8 #3 revdav11 2017-03-16 14:50
Ugye, amikor mindnki más a süket és mindenki a rossz irányba megy az autópályán.

És valóban kiakasztóak az "énektémák", mert ilyen pocsék dallamokat ilyen szarul előadni tényleg művészet. Arról nem is beszélve, hogy az "énektémák" fele nem is ének hanem nyöszörgés meg összevissza nyivákolás. Attól, hogy nem üvöltesz az album felén, attólmég azt nem lehet éneknek nevezni
Idézet
 
 
+8 #2 RobertThorn 2017-03-16 13:49
"Fiatalok voltunk és kellett a pénz.."
Idézet
 
 
+17 #1 bogar 2017-03-16 12:00
Kíváncsi vagyok, hogy pár év múlva miként magyarázzák ezt a helyzetet!
Drogok, pia, szar menedzser, szemét lemezkiadó, válás, magánéleti problémák, stb....!?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.