Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Suffocation: konceptlemez a Tibeti Halottaskönyv alapján

The Pinnacle Of Bedlam címmel jelenik meg a Nuclear Blastnél a New York-i Suffocation következő nagylemeze valamikor 2013 elején, előreláthatóan februárban vagy márciusban. A legendás death metal bandából nemrég távozott Mike Smith dobos, aki egyben az arcuk is volt, így a lemez különös jelentőséggel bír a Suffocation pályáján.

„Két éve dolgozunk ezen a lemezen, az utóbbi négy hétben pedig fel is vettük az egészet", magyarázta a Horns Up Rocks!-nak Derek Boyer basszer. „Keményen dolgoztunk, hogy igazán minőségi albumot adhassunk a régi és új Suffocation rajongóknak. A modern felvételi technológiákak köszönhetően sok zenekar a könnyebb utat választja, mi azonban a régi úton haladtunk, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Szövegileg és a zenei kompozíciók tekintetében is igazán erős albumot készítettünk."

A The Pinnacle Of Bedlam konceptlemez lesz, ami a Tibeti Halottaskönyv alapján készül, és a speciális kiadásához egy DVD-t is csatol majd a Nuclear Blast. Ennek pontos tartalmát egyelőre nem tudni. A csapatban Mike Smith év eleji távozása után jelenleg Dave Culross dobol. A banda magját Frank Mullen hörgős mellett Terrance Hobbs és Guy Marchais gitárosok jelentik, de Boyer is már 2004 óta nyomul a többiekkel.

A Suffocation a '80-as évek végén alakult, az 1991 tavaszán kiadott Human Waste EP, illetve az ezt az év őszén követő Effigy Of The Forgotten a mai napig a death metal műfaj örök klasszikusainak számítanak, de az első korszak másik két nagylemezére, az 1993-as Breeding The Spawnra és az 1995-ös Pierced From Withinre is sokan esküsznek. A zenekar olyan muzsikusokat inspirált ezekkel a korai anyagokkal, mint a Slipknot tagjai, Jamey Jasta a Hatebreedből vagy szinte a teljes északkeleti parti metalcore színtér. Érdekesség, hogy a zenekart hamarosan beiktatják a Long Island Music Hall Of Fame-be, ami önmagában talán nem tűnik olyan nagy számnak, de mivel death metal csapatról van szó, mégsem tekinthető hétköznapinak...

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 You and I 2012-09-23 09:17
A Tibeti Halottaskönyv, mint téma már a 2001-es You and I: Exit lemezén is szerepel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.