Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steroidhead: itt az első ízelítő Marty Friedman metalos új lemezéről

Steroidhead címmel meghallgatható egy új dal Marty Friedman új szólóalbumáról. A Megadeth és a Cacophony ex-gitárosának igen metalosra ígért anyaga májusban jelenik meg Inferno címmel a Prosthetic kiadónál.

Friedman saját bevallása szerint hosszú évek óta nem készített annyira súlyos lemezt, mint az Inferno. „Egyértelműen nem úgy szól, mint a Megadeth meg a Cacophony, már csak azért sem, mert a mai játékom ezerszer gazdagabb, mélyebb és intenzívebb annál, mint amilyenre akkoriban képes voltam”, mondta korábban Marty a Guitar Worldnek. „Igazság szerint egy csomó régebbi lemezemet meg sem bírom hallgatni. Sok jó ötlet volt ezekben is, de a megvalósítás abszolút elfogadhatatlan. De ugyanakkor az akkori szellemiségem egy része újjáéledt ezekben a nótákban: bennük van az a megközelítés, hogy ismét totálisan átlépjek minden határt a játékommal. Lehet, hogy ez gyermeteg gondolkodás, de itt most az volt a célom, hogy totálisan megkergüljek, és mindennek odapörköljek, amit eddig csináltam.”

Az albumon több vendég is felbukkan majd, és érdekesség, hogy Friedman nem puszta vendégszólókra kért fel más gitárosokat, hanem a teljes konkrét dalok kreatív munkálataiba is bevonta a meghívottakat, így a Children Of Bodom főnökét, Alexi Laihót, a Revocationből ismert Dave Davidsont vagy a flamenco, illetve metal ötvözetében utazó Rodrigo Y Gabriela formációt. Mellettük – egyelőre tisztázatlan formában – Friedman volt harcostársa, a lassan húsz éve teljesen lebénult, gyógyíthatatlan Lou Gehrig-kórban szenvedő Jason Becker is szerepel majd az anyagon.

A Steroidhead című friss szerzemény alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+10 #1 kamikaze 2014-01-23 11:01
Még ma is a világ egyik legjobbja. Már a soundjával megvett kilóra. :) Jó lesz ez!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.