Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steeler: megmozdulás Keellel és Malmsteennel?

Elképzelhető, hogy 2013-ban, a klasszikus első album megjelenésének harmincadik évfordulója apropóján ismét mozgásba lendül a Steeler, ahol annak idején beindult Yngwie J. Malmsteen amerikai karrierje (tehát nem keverendő össze a német Steelerrel). Minderről Ron Keel énekes beszélt egy friss interjúban.

„Mindig van esély", válaszolta a Sleaze Roxx esetleges újjáalakulást firtató kérdésére Ron. „2013-ban ünnepeljük a lemez megjelenésének harmincadik évfordulóját, és szeretnék csinálni valami különlegeset e mérföldkő alkalmából. Az a lemez az én első lemezem és Yngwie első lemeze is volt. A dalaim, a hangom, a metalos éneklés és az erőteljes, de emészthető rockriffek, illetve Yngwie klasszikus ihletettségű szólói igazán eredeti hangzást teremtettek, és egy egész rockergenerációt inspiráltak. Mindig is rocksztár akartam lenni, zenét csinálni, szórakozni és pénzt keresni. Máig hálás vagyok a Steeler album sikeréért, mert beindította a karrieremet, és megteremtette annak lehetőségét is, hogy később összerakjam a Keelt. Az az anyag a '80-as évek rockjának alapjai közé tartozott, mára pedig egyenesen legendás lett. Engem pedig óriási büszkeséggel tölt el mindez."

A Steeler lemez annak ellenére is komoly sikert aratott, hogy a banda nem sokkal a megjelenés után szétszéledt. Mindebben természetesen óriási szerepe volt az akkor még húsz év alatt járó Malmsteen gitárjátékának, és az Alcatrazz ugyanazon évi, No Parole From Rock'N'Roll albumával párhuzamosan a Steeler anyag beindította Yngwie karrierjét a tengerentúlon. Az album a Mike Varney-féle Shrapnel istálló történetének egyik legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett. Ron Keel később Keel nevű zenekarával aratott kisebb sikereket a hajmetal-korszakban, visszatérő lemezük tavaly jelent meg Streets Of Rock'N'Roll címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.