Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Staind: tizenhét év után új dobos és riffes szigor

Seven lesz a massachusettsi Staind új albumának címe, amit a korai súlyosabb, riffesebb vonalhoz visszakanyarodónak ígérnek a poszt-grunge/nu metalosok. A csapat már befejezte a felvételeket, és a munkálatok végeztével elbúcsúztak dobosuktól, Jon Wysockitól is, aki több mint tizenhét évig ütötte a bőröket a bandában.

„Ez az album teljesen más lesz, mint a The Illusion Of Progress”, nyilatkozta egy michigani rádiónak Mike Mushok gitáros (a képen). „Sokkal inkább oda értünk most vissza, ahonnan elindultunk, a Dysfunctionhöz, a Tormentedhez… De nincs szó újrahasznosított riffekről, ez egy friss anyag, egyszerűen csak egy súlyos Staind lemez modern hangzású változata. Nagyon jól sikerült.”

„Ez lesz a legsúlyosabb dalgyűjteményünk nagyon hosszú idő óta", mondta korábban Aaron Lewis énekes is egy interjúban. „Nincsenek rajta Outside-ok, It's Been Awhile-ok, Right Here-ek vagy bármi ezekhez hasonló, ehelyett célratörő és kemény a lemez... Azok a dalok, amiket eddig én hoztam, és a lágyabb oldalt erősítették, most a szólókarrieremet erősítik majd, a Staind pedig megmaradhat a súlyosabb vonalnál."

Az év második felében megjelenő lemezt még a csapat eddigi dobosa, Jon Wysocki ütötte fel a stúdióban, de a felvételeket követően elváltak útjai a zenekartól. A pontos indokokat nem közölték, Mushok szerint egyszerűen rá kellett döbbenniük, hogy nem úgy haladnak a dolgok, amint azt a banda többsége szeretné, ezért döntöttek a csere mellett. A bandát egyelőre Will Hunt (Evanescence, ex-Black Label Society) segíti majd ki az aktuális bulikon, de ő semmiképpen sem számít teljes jogú tagnak, pusztán átmeneti megoldásról van szó, a Staind már javában keresi a fix dobost.

A zenekar az addig lemezen még kiadatlan Outside című dal egy élő verziója révén vált ismertté az Egyesült Államokban nem sokkal az ezredforduló után. 2001-es Break The Cycle albumuk szupersztárrá tette őket az It's Been Awhile fél-líra sikere révén, és több mint 7 millió példányban kelt el világszerte. Ezt követően fokozatosan váltak egyre dallamosabbá, balladásabb hangzásúvá. Ha hihetünk a híreknek, ennek a finomabb megközelítésnek intettek búcsút most. Kíváncsian várjuk…

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.