Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Staind: nincs több It's Been Awhile, csak súlyos rock

Vége az akusztikuskodásnak és a túlzott elérzékenyülésnek a Staindnél, legalábbis ha hihetünk Aaron Lewis énekes/gitárosnak, aki a Billboardnak úgy fogalmazott, hogy a banda nagyon régen nem játszott már olyan súlyosan, mint a most formálódó új album dalaiban. A massachusettsi nu metal/poszt-grunge négyes nagyjából a hetedik nagylemez munkálatainak kétharmadánál tart.

„Ez lesz a legsúlyosabb dalgyűjteményünk nagyon hosszú idő óta", mondta Aaron. „Nincsenek rajta Outside-ok, It's Been Awhile-ok, Right Here-ek vagy bármi ezekhez hasonló, ehelyett célratörő és kemény a lemez... Azok a dalok, amiket eddig én hoztam, és a lágyabb oldalt erősítették, most a szólókarrieremet erősítik majd, a Staind pedig megmaradhat a súlyosabb vonalnál." Aaron március 1-jén jelentette meg első szóló EP-jét, a Town Line-t, melyről a Country Boy című dal Amerikában komoly rádiós karriert futott be az elmúlt hetekben úgy a rockadók, mint a country állomások hullámhosszain. Március közepétől május elejéig az énekes akusztikus szólóturnéra is indul az Egyesült Államokban.

A Staind legénysége Lewis massachusettsi birtokának egyik e célra kialakított épületében dolgozik az albumon, ami első stúdiólemezük lesz a 2008-as The Illusion Of Progress óta. Az anyag egyben búcsút is jelent majd az Atlantic kiadótól. „Számos más út létezik ma már arra, hogy az előadó eljuttassa a zenéjét a közönségéhez. Olyan utak, amik sokkal kedvezőbbek az előadó számára, ha rendelkezik egy olyan közönségbázissal, amely kíváncsi arra, amit csinál, akár megvásárolható a zene a CD-boltokban, akár nem", fogalmazott Lewis a Billboardnak, de bővebben egyelőre nem fejtette ki, pontosan miben is gondolkodnak.

A zenekar majdnem két évvel első albuma, az 1999-es Dysfunction megjelenését követően az addig lemezen még kiadatlan Outside című dal egy élő verziója révén vált ismertté az Egyesült Államokban. 2001-es második lemezük, a Break The Cycle pedig szupersztárrá tette őket az It's Been Awhile sikere révén, és több mint 7 millió példányban kelt el világszerte. Ezt követően fokozatosan váltak egyre dallamosabbá, balladásabb hangzásúvá. Kérdés persze, mennyire kell komolyan venni Aaron mostani ígéretét a durvulásról, hiszen a banda már a legutóbbi anyagnál is úgy vonult stúdióba, hogy súlyosodni akarnak, a végén pedig az addigi leglíraibb produkciójuk kerekedett ki a dologból...

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#5 Guest 2011-03-12 15:53
Persze, ez egyértelmű, hogy nem lehet mindent fejben tartani, de ezért érdemes nem csak emlékezetből írni :)
És köszi, hogy megosztottad a hírt, mert eddig ez az egyetlen oldal (tudtommal), ami foglalkozik is a témával! További sok írást! Pápá
Idézet
 
 
#4 Draveczki-Ury Ádám 2011-03-12 07:52
Na most direkt több helyen is megnéztem, egy elírás tényleg van, azt javítottam. De az is tény, hogy a Durst-féle élő Outside már a BTC előtt kijött Amerikában, és mire megjelent a lemez, már rég nagy sláger volt. Ez kevert meg, a franc sem tud már mindent számon tartani. :)
Idézet
 
 
#3 Guest 2011-03-12 07:17
Nem kötekedésből írtam, ezek tények, és másodjára is azt mondom, hogy a Dysfunction-ön 9 szám szerepelt és egy hidden track, mindkét Outside (élő + studio verzsön) a BTC-n debütált!
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-03-11 05:17
A Tormented egy párezer példányos, magánkiadású lemez volt három évvel a Dysfunction előtt, ami egy csomó ideig nem is szerepelt a hivatalos diszkográfiájuk ban, kábé mint mondjuk a Mate. Feed. Kill. Repeat a Slipknottól. Vagyis nincs képzavar, bár tény, hogy vitatkozhatunk arról, most akkor valójában hányadik is.

Ezzel az erővel abba is beleköthettél volna, hogy az Outside-nak nem a Dysfunctionön szereplő verziója lett először sláger odaát, hanem a Fred Durst-féle...
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-11 04:30
3 képzavar egy mondatban!
Helyreteszem:

Az első albumuk nem a Dysfunction, hanem a Tormented, bár valóban a Dysfunction volt az első nagykiadós albumuk.
Az Outside című dal nem a második, azaz a Dysfunction című lemezen volt, hanem a harmadik, Break the Cycle nevezetű korongon! Nem árt utánajárni a dolgoknak, ha közzéteszünk valamit...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.